Aortální stenóza

Aortální stenóza

Aortic stenosis
Aortic stenosis

Co je aortální stenóza

Aortální stenóza je chronické revmatické choroby srdeční, která vytváří tuhost a deformaci srdeční chlopně, připojí koutku nebo se připojí a zkrátit chordae tendinea kvůli jednomu nebo více útoků revmatické horečky. Tyto změny v srdci vede k aortální stenózy a aortální insuficience, která ve vzácných případech vyskytují společně. V aortální stenózy v 50-55% případů, jsou mitrální chlopně postiženy, v 25% případů jsou související léze mitrální a aortální ventily kotlety a pouze v 10% případů se jedná o poškození aortální chlopně. Méně obyčejně, aortální stenóza vliv ventily plicní tepnu. Aortální stenóza brání vysunutí krve z levé komory do aorty z důvodu zúžení otevření aortální chlopně.


Klinický obraz aortální stenózy

Pouze v 60% případů může být založena historii revmatické horečky u pacienta s revmatickou chorobou. Nejdříve znamení organického onemocnění se závažnou chlopenní srdeční šelest, ale po údajích o škody na srdce kotlety, by měli používat X-ray, fluoroskopie a EKG.

Aortální stenóza může být zabráněno, pokud pacient vyhnout vystavení streptokokové infekce, užívání antibiotik u pacientů mladších 40 let věku au pacientů, kteří byli vystaveni streptokokové infekce, rychlé a účinné léčby infekcí způsobených hemolytického streptokoka. By měli pečlivě poslouchat pokyny lékařů pro opravy dutin, urogenitálního systému a případné chirurgické zákroky, aby se zabránilo bakteriémie a subakutní bakteriální endokarditida.


Poté, co pacienti aortální stenóza bude mít redukovanou fyzické schopnosti, musí sledovat změny ve štítné žláze, možné výskyty poklesu v počtu červených krvinek a srdečních arytmií. Je také důležité, po aortální stenózou, aby se zabránilo fyzickou únavu, je třeba udržovat celkový zdravotní stav a prevenci obezity.
Od aortální stenózou většinou muži trpí, asi u 80% případů. Typické srdeční srdeční šelest a "vzrušení", aniž by došlo významné změny v průtoku krve vytváří hrubý ventily nebo aortální dilatace. V některých případech aortální stenózou, systolický šelest dochází prostřednictvím aorty, který je přenášen na krku a horní části srdce. V těžkých případech aortální stenózou může být viděn zvyšování levé komory. V chlopní stenózou na X-ray lze vidět dilataci aorty. Když je chlopenní otevření klesl poté zobrazí komorové systoly a puls se stává vyrovnaný, když únava se vyskytuje při námaze a palpitations.Cardiac výstup je výrazně snížena tak, že pacient má anginu pectoris, hluboké slabost, závratě při námaze a synkopy. Léčba aortální stenózy je obtížné, i po několika letech léčby a může vést k infarktu myokardu. Aortální stenóza může být valvulární stenóza, subvalvulární stenóza nebo stenóza supravalvulární. Každý vyžaduje zvláštní způsob, jak diagnózu a jiný chirurgický zákrok při léčbě. Před operací aortální stenózy by měly být podrobnější testy včetně katetrizace levého a pravého komory, koronární angiografie, aortography a rentgenologické vyšetření levé komory.

Léčba aortální stenózy

Všichni pacienti s vysokým podílem lidské příznaky aortální stenózy se doporučuje chirurgický zákrok. Známky toho, že by měly být vzaty v úvahu při rozhodování o tom, jsme pro chirurgickou korekci aortální stenózy jsou progresivní levé komory dekompenzace, útoky synkopy způsobené mozkové ischémie. Když se objeví, že snížený srdeční výdej v aortální stenózou, by angina pectoris být kontrolovány. Před tím, než na chirurgickou opravu aortální stenózy by měla zkontrolovat hemodynamické a klinické důkazy o těžké aortální stenózy i u pacientů, kteří jsou asymptomatičtí. Pokud jsou nemocní a mitrální a aortální ventily pak by mělo být nahrazeno jak ventil ve stejném zákroku. V okamžiku, kdy operační korekce aortální stenózy se doporučuje, změny ventily musí být obtížné. Chirurgický zákrok, který se nyní používá pro odstranění aortální stenózy je plastová protéza nebo homograft. V případě velmi výraznou vrozenou stenózou aorty, v takovém případě není možné vytvořit malou plast protéza se používá rekonstrukční chirurgie, která neprokázala pozitivní výsledky. Pokud po chirurgické korekci aortální stenózy je znovu revmatické horečce, může celkem dekomprese srdce konat. K dispozici je konstantní hrozba k rozvoji bakteriální endokarditidy, stejně jako angina pectoris nebo sinaskope.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Aortic stenosis
Close