Bakteriální endokarditida

Bakteriální endokarditida

Bacterial Endocarditis
Bacterial Endocarditis

Podstata diagnózy bakteriální endokarditidy

Subakutní bakteriální endokarditida

• Pacient s revmatickou nebo vrozenou srdeční vadou.

• Dlouhodobé horečka, ztráta hmotnosti, bolesti kloubů a svalů, únava a chudokrevnost.

• srdeční šelest, petechie, embolie jevy.

• Krevní kultura byla pozitivní.

Akutní bakteriální endokarditida

• Pacienti s akutní nebo nedávné infekce, historie, který učinil chirurgický zákrok.

• Vysoká teplota, náhlé změny nebo vzhled nových zvuků, vznik embolie, petechie, a toxickými účinky.

Obecné hodnocení bakteriální endokarditidy

Subakutní bakteriální endokarditida (SBE) jsou hořlavé bakteriální infekce endokardu, a obvykle staví na revmatické ventilem nebo vrozenou srdeční chorobu. Počáteční příčiny bakteriémie byly infekce dýchacích cest, zásahy do zubů nebo cystoskopie. Ale ve většině případů je zdrojem infekce není známo. Etiologické faktory jsou obvykle non hemolytická Streptococcus, Streptococcus viridans a S. faecalis, stafylokoky občas, ale každý druhý mikroorganismus může být považován.

Bakterie urovnat ventil endokardu, nebo ventil více. Začíná stále uloženy na fibrin a vytvoří sraženinu. Šíření bakterií v krvi, s již změněnou ventilu může vést k rozvoji aneurysmatu, který někdy, ale zřídka, to může roztrhnout. Možná přítomnost a aktivní revmatické karditis. SBE rozvíjet středně až středně systémové příznaky: cerebrální, ledvin, sleziny nebo mezenterických embolie, srdeční selhání, nebo libovolná kombinace těchto. Po tomto může být bacteraemia z jednoho ze zdrojů, a během několika dnů nebo týdnů.

Akutní bakteriální endokarditida (ABE) je progresivní infekce normální nebo variabilní ventilů a obvykle se vyvíjí v těžké bakteriémie z akutních infekcí, jako je zápal plic pneumokokům, pánevní infekce nebo abscesem. To může také nastat komplikace po operaci nebo po operaci srdce na infikované tkáně. Vyzyvatele Mezi nejčastější patogeny, "jsou: pneumokoky, streptokoky a gram negativní koliformní organismy.

Akutní bakteriální endokarditida vytváří skvělé zvětralé formy bakterií, která způsobuje závažné výskyt metastatického absces, rychlé perforace, lámání a zničení změnil ventilu nebo ruptury tendineae chordae.

Klinický obraz bakteriální endokarditidy

Příznaky a znaky: horečka je přítomen ve všech případech, i když může být afebrilní období. Jednotlivě nebo jako celek mohou být přítomní následující příznaky: pocení v noci, zimnice, malátnost, únava, nechutenství, ztráta hmotnosti, vágní bolest svalů, zarudnutí a otok kloubů, náhlé změny v očích, hemiplegie způsobené cerebrální embolie, bolesti břicha , hrudník, změny na jedné straně těla způsobené mezenterické, renální, nebo plicní embolie, krvácení z nosu, modřiny a příznaky srdečního selhání. Akutní bakteriální endokarditida je více turbulentní proudění a pacient je velmi pod vlivem alkoholu.

Subakutní bakteriální endokarditida je obvykle revmatické nebo vrozená srdeční vada. K dispozici je splenomegalia, petechie na kůži a sliznicích, a pak najít fundus, a více k dispozici krvácení pod nehty, zahuštěných prsty na rukou a nohou, bledý nebo žlutohnědé barvy, neurologické nálezy po mozkové embolie, citlivé červené uzlíky na prstech a nohou. Srdce šelesty mohou být považována za irelevantní, pokud jde o nákazy tricuspidalis ventily a chlopenní plicní tepny. Nicméně, s opakovaným plicní infarkt kvůli zápalu plic, může srdeční šelesty být velmi charakteristické znaky. U starších pacientů klinický obraz je často atypické.

Akutní bakteriální endokarditida je ve skutečnosti vážné infekce spojená s horečkou, vysokou teplotou, extrémní únava, těžké a více výskytů embolie. To by mohlo navázat na předchozí příčinné infekce (pneumonie, furunkulóza, pánevní infekce), nebo se může objevit náhle po operaci. Srdce šelesty mohou rychle měnit, a srdeční selhání vyprší dříve.

Akutní bakteriální endokarditida může vyvinout během profylaktické a nedostatečné léčbě antibiotiky. V těchto případech jsou změny maskované, a první varování se může objevit náhle embolizace, pak petechie, neočekávané selhání srdce, změněné zvuky nebo vysoká teplota.

Komplikace Bakteriální endokarditidy

Komplikace v přítomnosti akutní bakteriální endokarditidy a subakutní bakteriální endokarditida může obsahovat periferní arteriální embolie, vedoucí k hemiplegie nebo afázie, střev myokardu, ledvin nebo sleziny, nebo akutní arteriální nedostatečnost rukou nebo nohou, městnavé srdeční selhání, selhání ledvin, krvácení, anémie, a vytvořit metastatických abscesů (zejména pokud jde o akutní bakteriální endokarditidy). Sleziny abscesy mohou nepříznivě ovlivnit účinek léčby, a dokonce vést do původního stavu.

Diferenciální diagnóza Bakteriální endokarditidy

Subakutní bakteriální endokarditida musí být rozlišeny od pacientů s různými podobných podmínek. Hemiplegie, přetrvávající srdeční selhání, anémie, krvácení záliba nebo urémie může být způsobeno tím, subakutní bakteriální endokarditidy. Pokud pacient má některé z těchto chorob kromě teploty a dokonce i srdeční šelest, je nutné, aby se hemoculture.

Konkrétní nemoci, které vyžadují, abyste rozlišovat, jsou: lymfom, trombocytopenická purpura, akutní revmatická horečka, šíření lupus erythematodes, chronické meningococcemia, brucelózy, tuberkulózy, non-bakteriální endokarditida trombózy nebo chronickým onemocněním, s úbytkem tělesné hmotnosti.

Akutní bakteriální endokarditida pokrytí vážnou systémovou reakci na zjevného existujícího infekce. To může být uznána pouze tehdy, pokud zaznamenáte rychlé klinického zhoršení, bacteriemia, výskyt náhlých srdečních hluku změn, selhání srdce a vysokým embolických útoky, zejména v CNS, které dávají obraz meningitidy.

Prognóza pro bakteriální endokarditidy

Bakteriální endokarditida je obecně smrtelné, zatímco bakteriální, infekce neničí, ale v některých případech chirurgické řešení AV píštěle nebo persistens ductus arteriosus může vést k vyléčení. Špatná prognóza u pacientů s negativním krevním kultury má a dlouhodobé léčby, pak ti s velmi vysokou odolnost těla a kde se infekce vyskytla úseky. Pouze asi 50% pacientů cítí dobrých pět let po léčení bakteriální endokarditidy.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Bacterial Endocarditis
Close