Angina pectoris - ("Mé srdce bolí")

Angina pectoris - ("Mé srdce bolí")

angina pectoris
angina pectoris

Podstata diagnózy anginy pectoris

• Těsnost nebo tlak jako bolest, retrosternální nebo snadno doleva ("srdce bolí"). Dochází rychle při námaze, může rozšířit a ztratit po přestávce.
• Po lehké cvičení v 70% pacientů je diagnostikováno abnormální EKG, jiní 3O% mít normální EKG změny nebo není diagnostikována.

Obecná diskuse o anginy pectoris - ("Mé srdce bolí")

Angina pectoris je obvykle způsobeno aterosklerotických onemocnění srdce, ale v některých případech není významná koronární tepny v důsledku těžké aortální stenózy nebo insuficience, zvýšený metabolismus, jak je tomu v případě hypertyreózy nebo po léčbě štítné žlázy, je uvedeno anémie, a tachykardie s rychlou komorovou dob. Podstatou tohoto mechanismu je rozpor mezi požadavky na infarkt v kyslíku a množství prošlého věnčitých tepen. Následující tři skupiny jsou stanoveny relativní nebo absolutní ischémii myokardu:

Omezené množství kyslíku, který se šíří prostřednictvím věnčitých tepen:

Faktory patří aterosklerotické cévní stenózy, kolaterálního oběhu a reflexní sevření v reakci na emocionální stav, studený, gastrointestinální onemocnění v horní části.

Krevní faktory se skládají z anémie, hypoxémie a polycytémii (zvýšená viskozita).

Oběhové faktory se projeví v poklesu krevního tlaku v důsledku arytmie, hypotenze, krvácení a Valsalva postup, stejně jako snižuje tlak plnění věnčitých tepen pro aortální stenózou nebo nedostatečností.

Zvýšená srdeční výdej anginy pectoris - ("Mé srdce bolí")

Fyziologické faktory jsou stres, vzrušení, poruchy trávení a metabolismus po těžkém jídle. Patologické faktory jsou (jak vysokým výkonem), včetně anémie, tyreotoxikóze, arteriovenózní píštěle, a feochromocytomem ..

Zvýšená myokardu kyslíkem v důsledku zvýšení srdeční frekvence, jak v aortální stenózy nebo insuficience a diastolické hypertenze, nebo zvýšení spotřeby kyslíku v důsledku tyreotoxikózy, nebo v jakékoli stav charakteristické zvýšené vylučování katecholaminů (feochromocytom, těžké emoční stavy a hypoglykémie).
Během srdeční katetrizace fyziologické změny nastávají, které vedou k angině pectoris, což je ve skutečnosti rovné anginy pectoris způsobenými dlouhodobým cvičením. Poznámka: výrazný nárůst levé komory tlaku a před EKG může vidět známky anginy pectoris a ischemických změn. Zvyšuje spotřeba kyslíku v myokardu. Tyto změny jsou ve prospěch selháním levé komory a snížení podezření z výskytu anginy pectoris.

Klinický obraz anginy pectoris - ("Mé srdce bolí")

Medical History:

Diagnóza anginy pectoris závisí téměř výhradně z dějin a měly by umožnit pacientovi popsat příznaky ve svém vlastním způsobem ukazuje ruce místo a kvality příznaků. Historie zahrnuje tyto kategorie:

Okolnosti, které podporují a odstranění anginy pectoris - ("Mé srdce bolí")

Angina pectoris se obvykle vyskytuje při chůzi, obzvláště podél svahu, nebo při chůzi do schodů. Únava s námahou vede k uzavření glottis a hrudníku zrychluje útok, pocit, jako by vaše srdce bolí. V závislosti na typu činnosti, angina pectoris dochází při únavě a zastavuje, když pacient stojí nebo sedí tiše. Pacienti dávají přednost zůstat ve stoje, než lhát. Někteří pacienti cítí lépe po zvracení, a proto mají tendenci připisovat své obtíže s obtížemi v žaludku. U každého pacienta, nemůže způsobit anginu pectoris stejné intenzitě činnosti, ale příležitosti ještě méně po obědě, při vzrušení, nebo když osoba je vystavena na studený vítr. Těžké jídla a silné emocionální stavy mohou vyvolat záchvat, i bez únavy.

Charakteristika nepohodlí anginy pectoris - ("Mé srdce bolí")

Pacienti často nemají stěžují na bolest kvůli angině pectoris, ale je to pocit těsnosti, pálení, tlak, dušení, srdce bolí, bolest, strečink, přítomnost plynu nebo napětí. Často spojován s poruchami trávení. Útok anginy pectoris, je není nikdy vyskytuje ve formě jasně lokalizované bolesti nebo bolesti ve formě injekčního útoku jehož místo může určit prstem. Dochází rychle při stresu a rychlého zvýšení v intenzitě, dokud pacient je nucen zastavit a udělat si přestávku, i když na začátku problémů nebyly tak závažné.

Angina pectoris lokalizace a šíření bolesti

Lokalizace bolesti se liší v mnoha pacientů, ale je to stále stejné, u jednoho pacienta. V případě nepohodlí je součástí pocitu za a vlevo od hrudní kosti. Když se trochu víc doleva nebo doprava, je to tak často, charakteristicky se pohybuje centrálně a cítit hluboko v hrudi. Ačkoli angina pectoris se může rozšířit na každém segmentu C2 až T10, obvykle rozšiřuje na levém rameni a horní části paže, a často se pohybuje dolů a na vnitřní straně ruky a lokte na předloktí, zápěstí, nebo čtvrté a páté prsty. Zřídka setkal záření na pravém rameni a dolů, ale vlastnosti jsou stejné. Někdy může na začátku anginy pectoris projeví v dolní části čelisti, základní nebo na zadní straně krku, nebo ponechány na zadní straně. Angina pectoris je téměř jistě vyloučit v případech, kdy je pacient ukazuje a strana prst ukazující na nejbolestivější místo. Obvykle pacient řekl, že jeho srdce bolí.

Útok čas anginy pectoris - ("Mé srdce bolí")

Angina pecotris má krátké trvání a zcela odstoupit od smlouvy bez následků. Pokud útok je urychlen únavou a pacienta okamžitě zastavit a odpočívat, anginózní bolest nebo srdce bolí nejsou trvá déle než 3 minuty (i když většina pacientů si trvat déle). Útoky způsobily těžká jídla, nebo jsou výsledkem hněvu není poslední více než 15-20 minut ..

Další změny, které mohou zesilují anginy pecotris také třeba vzít v úvahu. Mezi ně patří: cholecystitida, rolování hiátová hernie, tyreotoxikóza, paroxyzmálním arytmie, hypotenze a selhání levé srdeční komory ..

Příznaky anginy pectoris - ("Mé srdce bolí")

Během spontánní nebo indukované útoků podstatně zvýšil systolický i diastolický krevní tlak, jen občas při bolesti dochází a zrychlené rytmu. Karotického sinu masáž často vede k bolesti, ale ztrácí mnohem rychleji, než je obvyklé, pokud zpomalit srdeční frekvenci. Tento postup je velmi užitečné v případě "atypické angina".

Je důležité, aby se zjistily příznaky chorob, které mají podíl v aterosklerotického onemocnění srdce. Patří mezi ně: diabetes mellitus (retinopatie nebo neuropatie), tuberosa, nebo tendinosa plán, nebo změny, které se zvyšují anginapectoris, jako je hypertenze, tyreotoxikóze, hypotenze, a aortální nebo mitrální stenózou.

Pacienti s anginou pectoris s normálním kardiovaskulárním aparátu 25-40% případů. Byly zaznamenány a okluzivní periferních tepen, hypertenzní retinopatie a kardiomegalie, významné zvuky a příznaky srdečního selhání ..

Laboratorní nálezy od příznaků anginy pectoris - ("Mé srdce bolí"):

Možné podpůrné faktory jsou: anémie, hypercholesterolemie, diabetes mellitus a onemocnění gastrointestinálního traktu v čem je třeba věnovat pozornost. STS by mělo být provedeno rutinně. Je nezbytné, aby se statický snímek hrudníku k vyloučení onemocnění plic, srdce a kosti.

EKG v klidu je normální u 25% pacientů s anginou pectoris. Změny se projevují abnormální atrioventrikulárního nebo převodního systému v hypertrofie levé komory srdeční, infarkt myokardu, nebo staré nespecifické změny v STT segmentech.

Je-li diagnóza je podezření, že je nutné, aby se zkušební únavu. Únavové zkoušky nesmí pracovat dříve, než se zjistí, že normální EKG v klidu a bolest není tak svěží charakter. Tato opatření jsou nutná, aby se zabránilo stresu u pacientů s akutní nebo subakutní ischemie. Pozitivní test znamená EKG únavy horizontální depresi alespoň tři mm nebo konečného úseku ST deprese kolem v jednom nebo více vodičů. Deprese ST segmentu ("J"), zarovnání T vlny nebo ST-segmentu deprese je malá neslouží pro diagnostické účely. Standardní test k významným změnám v anginy pectoris pouze v 50-60% pacientů. Procento je mnohem vyšší, v případě, že EKG pořízeny během spontánního útoku, nebo v případě, že test je o něco delší únava.

Selektivní koronarografie jsou:

Zvýšená zkušenost ukázala, že angiografie je relativně bezpečná metoda, a rozhodnout o anatomických změnách v koronárních tepnách. Nicméně, někteří pacienti s pravých anginu pectoris s normálním angio, takže to nemůže vyloučit koronární onemocnění.

Diferenciální diagnóza anginy pectoris - ("Mé srdce bolí")

Psychofyziologická kardiovaskulární účinky jsou zanedbávány skupinu onemocnění s bolestí na hrudníku často popisován jako "srdce bolí", trvá hodiny nebo dny, zvýšenou únavou, ale nezastaví na ostatní. Často je krátká životnost bolest v podobě nanášení nebo nůž bodne na horní nebo přes prekordiální srdce. Emocionální stres a únava dělá bolest obtížnější. Často vyskytujících se v důsledku hyperventilace a dušnost, bušení srdce, únava a bolesti hlavy. Společná stížnost je konstantní vyčerpání.

"Syndrom přední hrudní stěny," je rozlišovací způsobilost, protože jasně omezený intercostalis bolest svalů, tlak na který přebírá bolest na hrudi. Klíč nebo zánět sloučeniny, které jsou teplé, oteklé a červené (tzv.. Tietzeov syndrom) difuzní charakter dát bolest na hrudi, která je také způsobené místním tlakem. Diagnóza obtížné mezižeberní neuritida (herpes zoster, diabetes mellitus, atd..).

Citlivost na plochu ksifoid zvyšuje bolest v dolní části hrudní kosti a obnovení tlaku na processus xiphoideus. Oba mohou vyskytnout u pacientů s anginou pectoris.

Krční a hrudní mícha onemocnění (degenerativní onemocnění disku, některé vrozené sympatie, "artritida", pokrývat dorzální dráhy) zajišťuje ostrý a těžkou bolest podobnou anginy pectoris podle lokalizace a šíření, ale je podmíněna konkrétních hnutí nebo krční páteře při ležení , nebo námahová hnací

Často si myslí, že peptických Ulcus, cholecystitida, cardiospasm a funkční poruchy zažívacího traktu, protože někteří pacienti ulehčit anginózní obtíže zvracení. V těchto poruch jsou příznaky spojené s příjmem potravy a nesouvisí s únavou. Rentgen je užitečné v diagnostice. Bol výnosy správné diety a léky.

Bolest hiatus kýl se vyskytují v nižších částech hrudníku nebo břicha a horní části nejhojnější jídlo vleže nebo ohýbání. Bolest uklidňuje jemnou stravu, antacida, návěs vleže a pohyb.

"Solid" mitrální stenóza nebo plicní hypertenze při chronické plicní onemocnění může občas způsobit bolest na hrudi, která se nijak neliší od bolesti anginy pectoris, včetně zploštělé nebo deprese úseku ST. Zřejmá v klinickém obraze mitrální stenózy nebo plicní chorobou, a EKG ukazuje elektrické osy odchylku doprava, nebo vpravo ventrikulární hypertrofii otevřené.

Prognóza anginy pectoris - ("Mé srdce bolí")

Průtok je rozšířen, s různou frekvencí a intenzitou útoků, zdůrazněný občas kompletní remise a epizody infarktu myokardu, nebo oni skončí v náhlé smrti. Průměrné přežití po útoku anginy pectoris je 8-10 let, a roční úmrtnost způsobená anginy pectoris je 5-8%, nad rámec toho, co se očekává na základě věku a pohlaví. Věk jsou zkráceny: diabetes mellitus, hypertenze, kardiomegalie, městnavé selhání, infarkt myokardu, arytmie a vedení poruchu v systému. Špatná prognóza u pacientů, kteří utrpěli útok před 40 let. Polovina pacientů náhle zemřel, a 1/3 infarkt myokardu. Srdeční selhání se počítá jako součást singulární příčinu smrti.

Formy anginy pectoris - ("Mé srdce bolí")

Angina antidekubitní

Pacienti s typickou anginou pectoris nebo srdeční bolí obvykle mají čas od času a útok těsně po ulehnutím do postele nebo útoku může probudit. V sedě nebo ve stoje, pomalu uvolněte bolest. Takové epizody jsou krátké a časté. Jestliže se tyto změny objeví náhle objeví v noci, a to zejména v případě, že bolest se vrátil v noci, musí být získán podmínky, které zvyšují anginy pectoris. Pokud však nebyl nikdo, kdo najde tento typ dekubitu Anginal hrozící infarkt myokardu, a úmrtnost je vysoká, pokud je pacient léčen pro anginy preinfarction.

Trvalé angina pectoris - ("Mé srdce bolí")

Přitěžující faktory, jako je emoční stres a tyreotoxikóze třeba zacházet opatrně, protože představují 5-10% případů. Velké procento pacientů s dlouhotrvajícím Anginal typu bolesti jsou diagnostikovány s infarktem myokardu a náhle zemřel. Jiní jsou najednou uklidnil a stal asymptomatické. Jen málo a ještě rozšířen bolest na hrudi, pravděpodobně kvůli ischémii myokardu, bez známek nekrózy myokardu.

Preinfarction angina pectoris - ("Mé srdce bolí")

V těchto situacích, jsou pacienti léčeni, jako kdyby trpí infarktem myokardu:

Náhlý záchvat anginy pectoris.

Rychlý vzestup frekvence, intenzity a trvání.

Výrazná změna v místě nebo záření.

Nevolnost nebo zvracení spojené s bolestí.

Kontinuální nebo opakované angíny proleženiny.

Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - angina pectoris
Close