Kardiostimulátor

Kardiostimulátor

Pacemaker
Pacemaker

Když srdeční frekvence je velmi pomalá (obvykle méně než 60 tepů za minutu), tělo nedostává dostatek kyslíku. Méně kyslíku vyvolává příznaky, jako jsou závratě, extrémní únava, dušnost, nebo mdloby. Stav, kdy je srdeční frekvence je velmi pomalý, a když se objeví symptomy se nazývá bardycardia které lze léčit kardiostimulátor.

Srdce nemůže fungovat velmi pomalu z několika důvodů.

Sick sinus syndrom (nebo sinusového uzlu dysfunkce) nastane, když srdce přírodní stimulátor (sinusového uzlu) vysílá elektrické signály velmi pomalu.

Srdeční bloks nastane, když elektrické signály vysílané sinusovém uzlu blokovány, než se dostanou do srdečních komor.

Obecné příčiny bradykardie

Dědičné srdeční vady.

Přirozený proces stárnutí.

Srdeční infarkt, který zanechává jizvy.

Někdy skutečná příčina není možné určit.

Co je kardiostimulátoru

Kardiostimulátory zmírnit příznaky bradykardie tím, že stimuluje srdce s elektrickými signály, ty rytmy, které odpovídají metabolické nároky těla. Implantace kardiostimulátoru je jednoduchá a relativně krátký chirurgický zákrok, který se provádí na operačním sále, v lokální anestezii - pacient je při vědomí a vědomí, ale v zásahu, vzhledem k použité anestezii, necítí bolest. V pokoji kardiostimulátoru operačního tam je x-ray, který umožňuje kardiolog viděl zavedení elektrod do srdečních, seřizovacích zařízení implantovaných kardiostimulátor monitorovat srdeční rytmus pacienta a chirurgické nástroje.

Kardiostimulátor postup

Jedna nebo dvě elektrody kardiostimulátoru je vložen do žíly v oblasti pod klíční a stlačit ho až na vnitřní stěně pravé síně nebo komory, kde je stanovena to. Pokyny elektrod do srdce je řízen x-paprsky. Kardiostimulátor se implantuje generátor v malé "kapse" pod kůži a připojuje se k elektrodě vložené do srdce. Kardiostimulátor generátor je nastaven na optimální fungování, a pak podkožní kapsy je šitá.

Kardiostimulátorů operace, spolu s nastavením, trvá obvykle dvacet minut za hodinu a půl, v závislosti na typu kardiostimulátoru elektrod, a pacienta struktury, a obvykle asi půl hodiny.

Během příštích 24 až 48 hodin, na hrudník pacienta s kardiostimulátorem implantována, který zůstane částečně vázán ve formě obvazem, která by měla být taška s pískem. Pacient by neměl dostat z lůžka 24 hodin po operaci kardiostimulátoru, pro elektrody v srdci by neměl být přesunuto z optimálních míst. Pacient zůstává v nemocnici pod lékařským dohledem po dobu několika dnů. Po propuštění, pacient by měl přijít na pravidelné kontroly na harmonogramu stanoveného lékařem - kardiologem.

Každý pacient při propuštění dostane vytištěný identifikační kartu, a pro některé typy kardiostimulátorů a speciální "magnetické" karta - jako úvěr - kde jsou data uložena v elektronické podobě na kochleární implantáty. Pacient, který byl implantován kardiostimulátor by měl vždy mít u sebe kartu, v případě neočekávaných zdravotních problémů, a dokonce i ti, kteří nemají přímou souvislost s provozem kardiostimulátoru.

Kontrola provozu a případné obnovování kardiostimulátoru generátoru

Pacient, který kardiostimulátor implantován by měli pravidelně navštěvovat pravidelné údržbě kontrol, ověření správnosti kardiostimulátoru a stavu baterie. Tyto pravidelné prohlídky v obecném specialista plánu lékař, který provedl implantaci. Pokud narazíte na nějaké problémy, a musí bez váhání kontaktujte okamžitě lékaře, který kontroluje váš kardiostimulátor.

Baterie vydrží několik let, v závislosti na rychlosti modelů opotřebení, a způsoby kardiostimulátoru práce. Moderní baterie vydrží více než deset let, ale to neznamená, že bychom měli ignorovat pravidelné kontroly a čekat na baterii zcela vybít. Vzhledem k tomu, baterie je stanovena ve skříni generátoru, pak je třeba změnit celý generátor.

První příznaky nízké kardiostimulátoru baterie vytvoří svého kardiologa ještě předtím, než cítit žádné symptomy. Generátor výměnu kvůli zhoršení baterie bude souhlasit s vaším lékařem, který Vám určí, že je to nezbytné, a domluvte si schůzku. Výměna sám je menší chirurgický zákrok, tam je jednodušší a kratší než implantaci. Po výměně kardiostimulátoru generátory pacienta obvykle odchází domů ve stejný den, může to zůstat den nebo dva.

Váš kardiostimulátor je s jeho struktura chráněna před rušením, které by mohly způsobit, že elektrické zařízení ve vašem okolí. Nicméně, pokud si myslíte, že by to mohlo být příčinou vašeho příležitostné závratě nebo bušení srdce, prostě se vzdálí od elektrických spotřebičů nebo ho vypněte. Pokud dochází k rušení, že se zastaví a vaše kardiostimulátor bude i nadále fungovat normálně. Elektrické spotřebiče nemůže dojít k trvalému poškození kardiostimulátor. Většina elektrických zařízení, se kterými denně přichází do styku, že je bezpečné a není v rozporu s vaší kardiostimulátoru.

Kardiostimulátor náklady

Ceny se pohybují od kardiostimulátorů je $ 30,000 40.000 dolarů plus dodatečné náklady na kardiostimulátoru postupu v závislosti na místě, kde osoba obdrží kardiostimulátor.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Pacemaker
Close