Defekt komorového septa

Defekt komorového septa

Ventricular septal defect
Ventricular septal defect

Defekt komorového septa je srdeční vada t je ve skutečnosti otvor v horní části mezikomorové přepážky stala díky pakloub aorty septa. Tímto způsobem, krev přechází z levé komory, kde se vysoký tlak, pravé komory, kde je nízký tlak. V případě 4/01-3/01 bočníku není dostatečně velký, aby vedlo k napětí na srdci. V případě velkých zkratů, je napětí a na pravé a levé komory. Defekt komorového septa je nejčastější vrozená srdeční vada. Srdce s defektem komorového septa díra ("díra" nepřirozená komunikace) ve stěně mezi komorami. To se může objevit jako jednoho, izolovaného poruchy nebo v kombinaci s jinými vrozené vady. Defekt komorového septa mohou být také získány během života stavu, například po akutního infarktu myokardu. To je rozděleno do několika kategorií, v závislosti na umístění a vzhled okrajů defektu. Klinický význam defektem komorového septa, závisí na velikosti, umístění, výše krevního tlaku v plicích a odpor v levé komoře. Malá defekt komorového septa způsobuje mírné míchání krve mezi komorami a nezpůsobuje významné poruch dynamiky krve. V kontrastu, velká defekt komorového septa pomalu, ale jistě povede ke zvýšení tlaku v plicích, plicní vaskulární rezistence, nevratných změn v plicních cévách a nakonec Eisenmengera syndrom (krevní tok mezi komorami byl naopak, od práva na Levá komora). Defekt komorového septa způsobuje charakteristickou šelest na srdci a opakující se infekce horních cest dýchacích. Větší defekt komorového septa vyžadovat chirurgický uzávěr, který obvykle má vynikající výsledek.

Klinický obraz defektem komorového septa

Příznaky a známky defektem komorového septa

Klinický obraz závisí na průměru vady a přítomnost nebo nepřítomnost zvýšené plicní vaskulární rezistence. Pokud se závada je malý zleva zkrat je malý, když se vada je velká, odpor průtoku krve mezi oběma komorami je malý, tak je levo-pravé shunt je velký, zvýšená plicní vaskulární rezistence klesá zleva doprava zkrat a převádí systolický šelest v jednostranné šelestu. V třetí a může být čtvrtá intercostals prostor podél hrudní kosti může být slyšet dlouhý, hlasitý, chraplavý systolický šelest. To nemusí být pouze zjištění malých defektů. V případě velkých zkratů v horní části srdce je vidět zvyšování pravé komory, může být slyšel střední diastolický šelest a mohou být slyšen třetí tón.

Radiologické nálezy defektem komorového septa

Ve velkém zkratu, pravé nebo levé komory nebo obou, jak levé síně a plicních tepnách byly zvětšeny, a plicní průtok se zvýší.

EKG defektem komorového septa

To může být normální nebo by mohla ukázat hypertrofie pravé, levé nebo obě komory.

Speciální testy pro defektem komorového septa

S srdeční katetrizace, je možné diagnostikovat i ty nejtěžší případy. U dětí s kardiální dekompenzace, je nutno stanovit diagnózu a poradit vhodnou léčbu.

Léčba defektem komorového septa

Komorového septa vada může být asymptomatická s běžnými hemodynamiky na srdce. Nicméně, může u dětí je závažná chyba, která má za následek smrt v důsledku srdeční dekompenzace. Tito pacienti by měli podstoupit operaci. Ideální případ pro operaci s použitím přístroje pro mimotělní oběh je ten s velkým levým pravým zkratem, hypertrofií levé komory, a jen mírné plicní hypertenze. 85 mm Hg), and left-right shunt is small, then the risk of surgery is at least 50%." g="When it comes expressed pulmonary hypertension (pulmonary artery pressure 85 mm Hg), and left-right shunt is small, then the risk of surgery is at least 50%." j="Když přijde vyjádřil plicní hypertenze (plicní arteriální tlak 85 mm Hg), a vlevo-vpravo shunt je malý, pak je riziko operace je nejméně 50%. "Když přijde vyjádřil plicní hypertenze (plicní arteriální tlak> 85 mm Hg), a vlevo-vpravo shunt je malý, pak je riziko operace je nejméně 50%. Chirurgická intervence je kontraindikován, pokud zkrat je reverzní. Nicméně, jestliže chirurgický zákrok je nutné v případě kardiální dekompenzace způsobené velkým levého a pravého zkratu doporučuje umístěním kroužek kolem plicní tepně, čímž dojde ke snížení směšování. Pouze u dětí ve věku 5-6 roky věku je nutné provést konečné korekci. Na základě vzrůstající zkušeností se dospělo k závěru, že některé vady jsou uzavřeny spontánně (asi 30 - 50%). Proto by měl být chirurgický odloženo až do pozdního dětství, s výjimkou případů, kdy neschopnost k životu je velmi silná, nebo když je závěr, že plicní hypertenze se zvyšuje.

Prognóza defektem komorového septa

Pacienti s typickým lesa lze očekávat normální život, kromě toho, že jsou vždy rozvíjet bakteriální endokarditida. S velkými zkratů v raném dětství městnavé srdeční dochází a tito pacienti zřídka přežít 40 let věku. Reverse shunt setkáváme v asi 25% případů a vede k Eisenmengerovog syndromu.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Ventricular septal defect
Close