Aortitida

Aortitida

Aortitis
Aortitis

Co je aortitida

Aorta může být vystaven různých zánětlivých procesů, tyto procesy zahrnují tři vrstvy stěny aorty a stav, v němž je pacient označován jako aortitida. Aortitida může způsobit okluzi aorty postižené zánětem a slabosti v arteriální stěny a vznik vydutí části z tepny.

Příznaky aortitida

U pacientů s aortitida dojde slabost, horečka, ztráta hmotnosti, kožní vyrážka, cévní nedostatečnost, pocení hlavně v noci, bolest kloubů a únava. Tyto obtíže v aortitida jsou navíc doprovázeny zvýšenou rychlostí sedimentace a chudokrevnost. Počáteční fáze aortitida vede k novým chronického stavu, které mohou být charakterizovány zánětem a nekrózou stěnách tepen a jejich větví. V pokročilém stádiu aortitida, přijde na slabiny stěny aorty a tvarování místním výdutí. Aortitida výrazně ovlivňuje stěny z aortálního oblouku a kvůli aortitida přijde na zúžení a uzavření aorty. Tento pacient je stav způsobený aortitida se nazývá aortální oblouk syndrom. Aortitida způsobuje ztrátu vědomí nebo v důsledku poruchy krevního oběhu může vést k přechodných ischemických záchvatů. Aortitida může vést ke křečím, mumlání, snížená svalová hmota na obličej a ruce a poruchy vidění. Vzhledem k vyšší tlak se může objevit srdeční selhání, ale není to často v případě, kdy dojde k aortitida. Plicní hypertenze u aortitida může vést k obstrukci plicnice. Aotritis se obvykle vyskytují u pacientů s biliární koliky, revmatických onemocnění, Takayasu arteritida, obří buňky arteritida, zubní onemocnění a jiných bakteriálních infekcí, které vstupují do krevního řečiště.

Diagnostika aortitida

Diagnóza aortitida je založena na základě anamnézy, fyzikálního vyšetření a klinického obrazu. Na fyzické kontroly aortitida objeví slabé periferní puls, snížení a velmi těžké vidět krevní tlak v aortě, které přicházejí z aortálního oblouku. V aortitida může dojít, jak dobře a zúžení aorty, která vede k prudkému zrychlený tep. Tento stav aortitida vyžaduje odhodlání krevního tlaku a pečlivé sledování. Pro diagnóza aortitida se používá X-Ray pro hrudník, angiografie vidět průtok krve a stávající zúžení, elektrokardiogram za škodu na srdci, by měl být krevní zkoušky ukazují na přítomnost infekce, angiografie a MRA pro kontrolu krevního oběhu.

Léčba aortitida

Akutní fáze aortitida může být často léčeni kortikosteroidy. To by měla být léčba intenzivní, dokud příznaky začnou decreas, a někdy je aortitida kortikosteroidy až několik měsíců. Cyklofosfamid lze použít u pacientů, kteří trpí aortitida a vyvinout rezistenci vůči léčbě kortikosteroidy. Hypertenze také musí být zacházeno agresivně, a to zejména užitečné může být ACE inhibitory. Chirurgická léčba aortitida je nezbytné, když potřebujete obnovit krevní oběh do míst, kde byla částečná nebo úplná arteriální okluze. To se provádí tím, endarterektomie nebo podavače. Angioplasty balón může být také užitečným nástrojem v určitých aortitida léčby. Nastávat aneurysmatu vyžaduje resekci.

Syfilitická aortitida (SA)

Syfilitická aortitida je velmi vzácný dnes, díky antibiotikům. Aortitida SA je naznačeno aortální spirochet infekcí (způsobené syfilis). Je zde možnost pro další vývoj aneuryzmatu. Pro HE diagnostiku se používá Waserman tyto reakce a Treponema pallidum imobilizační test. Penicilin léčba je doporučeno pro aortitida SA. Pokud aneurysma se rychle rozšiřuje, nebo je větší než 7 cm nebo symptomatická, doporučuje se její nahrazení štěpu.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Aortitis
Close