Co je Blalock Taussig shunt

Co je Blalock Taussig shunt

Blalock Taussig shunt
Blalock Taussig shunt

Blalock Taussig shunt je dočasná chirurgická operace, která se provádí na novorozence. Blalock Taussig shunt se provádí z důvodu, že srdce není doručena dostatek krve obohacené kyslíkem na zbytku těla. To se děje proto, že vada srdce, jako je Fallotova Falot, trikuspidální atrézie, pulmonální atrézie a dalších cyanózou vrozených srdečních vad.

Příznaky

Příznaky, které naznačují existenci těchto nemocí jsou namodralá kůže, nehty a rty. V Blalock zkratu Taussig jedné z větví ze dvou hlavních tepen je oddělený a připojit trubkou přímo do plicní arterie. Tato trubka umožňuje, aby dítě mají hladký průtok krve do plic.

Blalock Taussig shunt v přípravě na řízení Fontan, že přijde později, ale to je velmi důležité, aby dítě po narození má dostatek kyslíku v krvi. Tento postup od svého založení, je několikrát modernizován, ale stále nese jméno tvůrců chirurg Alfred Blalock a kardiolog Helen Taussig. Blalock Taussig shunt velmi důležité, protože poprvé v historii lékařském světě bylo prokázáno, že srdeční vada lze opravit.

Po Blalock bočníku Taussig

Po Blalock Taussig napěťové pacienti předepsané léky pro prevenci sraženina v interiéru zkratu a množství závisí na hmotnosti dítěte. Po Blalock Taussig shunt Pacient by neměl vysychat, a pokud dojde časté procházení volné nebo vodnaté stolice, zvracení, nadměrné pocení, pak je třeba kontaktovat lékaře. Je možné, že Blalock Taussig směšovací dostane ucpaný a zabránit jeho průtok krve, v tomto případě se pacient dýchací potíže a bude cyanotická v tomto případě neprodleně kontaktovat svého kardiologa.

Po Blalock postupem vypínací Taussig je vyžadováno pravidelné návštěvy u kardiologa. Kardiolog bude pracovat echokardiogram o dítě srdce určit stav srdce a posuvnými. Vzhledem k tomu, Blalock Taussig shunt není stálá chirurgie, protože dítě srdce roste a shunt zůstává stejná, můžete očekávat, že vaše dítě bude potřebovat neustálou řešení a nové operace.

Kromě výše uvedeného trombózy (tvorba krevní sraženiny), je možné, a výskyt tvorby serom, po napěťovou Taussig Blalock postupu, ale velmi zřídka. Přítomnost serom po zkratu Taussig Blalock lze snadno vidět s pomocí na rentgenovém snímku nebo pomocí echokardiografie.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Blalock Taussig shunt
Close