Hypotenze nebo nízký krevní tlak

Hypotenze nebo nízký krevní tlak

Hypotension
Hypotension

Co je hypotenze

Hypotenze nebo nízký krevní tlak krevní tlak byl nižší, než je obvyklé očekávaných krevního tlaku pro každou osobu za určitých podmínek, a je relativní pojem. Chcete-li zjistit, hypotenzi, musíme nejprve určit hodnotu krevního tlaku na tuto osobu, přičemž v úvahu činnost, věk, léky, které používá a zdraví. Chcete-li pochopit, hypotenzi, musí nejprve pochopit, co je krevní tlak. Krevní tlak je síla, kterou krev tlačí na stěny tepen. Krevní tlak je číst dvěma čísly, z nichž první je vyšší systolický krevní tlak a druhý je nižší diastolický krevní tlak. Systolický krevní tlak je tlak v tepnách v době, kdy je srdce naplněné tepny s krví. Diastolický krevní tlak je tlak v tepnách když srdce spočívá. Čtení krevního tlaku je v milimetrech rtuťového sloupce nebo (mm Hg). Optilamaln krevní tlak u zdravých osob je 120/80 mm Hg. Nízký krevní tlak nebo hypotenze může být považováno za krevní tlak, který je vyšší než 90/60 mm Hg, že způsobuje problémy. Někteří lidé mají vždy hypotenzi, ale to je normální pro ně a nezpůsobuje jim žádné problémy.

Příznaky hypotenze

Trvalé nízký krevní tlak téměř nikdy způsobuje vážné zdravotní poruchy, protože tělu přizpůsobit se na něj a nevykazují žádné příznaky. Problém nastává u náhlé hypotenze stane, když mozek a jiné životně důležité orgány ztrácejí prokrvení a nemají čas se přizpůsobit. V případě náhlého poklesu krevního tlaku u pacientů pocit únavy, závratě, nespavost, deprese, poruchy vidění, nedostatek koncentrace, závratě, dehydratace, synkopa, nevolnost, pocity těžkých palpitace, mělké dýchání, pocení a další, v závislosti na které hypotenze je mluví.

Primární hypotenze je trvalý nízký tlak, že nemůžeme najít příčinu, ale genetické faktory mají vliv, geografickou oblast, výživa, stres, fyzickou aktivitu a tělesnou hmotnost. Primární hypotenze je také nazýván idiopatické hypotenze, zásadní hypotenzi nebo ústavní hypotenzi. Primární hypotenze je nejčastějším mezi mladými lidmi a štíhlá žena je, ale je to neškodné a může pomoci s nemocemi, které jsou příčinou vysokým krevním tlakem, jako například kornatění tepen, infarkt myokardu, mrtvice a další.

Sekundární hypotenze je nízký krevní tlak způsobený krvácením, dehydratace, infekce, srdeční infarkt, poruchy srdečního rytmu, pericarditi, arytmie, těhotenství, alergická reakce, cévní mozková příhoda, šok, úzkost, hypovolémie, hyponatriaemia, Parkinsonova choroba, dialýza, popáleniny, poranění míchy , diabetes a a zavedení některých léků, jako jsou léky proti depresi a nespavosti, léky na regulaci srdeční arytmii, léky na regulaci hypertenze, diuretika, beta-blokátory a další.

Ortostatická hypotenze nebo ortostatická hypotenze je nízký krevní tlak vyskytující se po nástupu stálého postavení nebo strečink. Ortostatická hypotenze se může objevit u každého pacienta, je to způsobeno odebrání krve na spodní části těla během rychlé vstávání nebo strečink. Ortostatická hypotenze je způsobena gravitací, protože má tendenci dolních končetin a vyvíjí tlak na žíly způsobuje snížení průtoku krve a snížení krevního tlaku. Ortostatická hypotenze, která je způsobena nemocí, stav nebo některé léky, se nazývá sekundární ortostatickou hypotenzi. Idiopatická ortostatická hypotenze je ortostatická hypotenze, že nemůžeme určit původ, a je často ukazatelem funkčních poruch v některých částech nervového systému.

Postprandiální hypotenze je nízký krevní tlak, který se vyskytuje u některých lidí po jídle. Postprandiální hypotenze se vyskytuje častěji u starších lidí s vysokým krevním tlakem a starší osoby s poruchami nervové soustavy. Postprandiální hypotenze dochází po jídle, protože průtok krve do dutiny břišní při trávení, což vede ke snížení ve výši krevního zbytku těla ak nízkému krevnímu tlaku. Lidé s postprandiální hypotenzi by neměl používat antihypertenziva před jídlem a po jídle by měla lehnout. Požití high-sacharidů potraviny mohou zhoršit postprandiální hypotenzi.

Diagnóza hypotenze

Nejprve je potřeba zjistit, zda jsou splněny podmínky pro sekundární hypotenze, jako jsou nemoci nebo léků, které způsobují sekundární hypotenzi. Po kontrole celé tělo, že je nutné opakovaně měřit krevní tlak a srdeční frekvence v ležící, sedí a stoje. Laboratorní zkoušky pro hypotenzi, jsou sníženy na kompletní krevní obraz, glykemie a funkce ledvin. Poté se doporučuje měření krevního tlaku po dlouhou dobu 24-48h, během denních aktivit s pomocí stentu krevního tlaku. Kromě těchto zkoušek může být použit EKG pro monitorování srdeční frekvence, echokardiogram zátěžový test a další.

Léčba hypotenze

Léčba hypotenze není požadováno, pokud nízký krevní tlak nezpůsobuje žádné příznaky a sníženou kvalitu života. Léčba hypotenze spojené s dietou a rostoucí příjem soli, vstávání z lehu dolů by měla být postupná, zvýšení fyzické aktivity a v případě, že to nedává adekvátní výsledky, pak léky jsou jsou doporučené. V případě sekundárních hypotenze, je léčba provádí v závislosti na původu.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Hypotension
Close