Plicní chlopně

Plicní chlopně

Pulmonary valve stenosis
Pulmonary valve stenosis

Valvulární plicní stenóza, zvyšuje odolnost výstupního práce, zvýšení tlaku v pravé komory a omezuje množství průtoku v plicích. Zatímco není tam žádný zkrat, arteriální saturace kyslíku krve je normální, ale označené stenóza příčinou je periferní cyanóza, čímž se sníží srdeční výdej. V kluby prsty a polycythemia nepravděpodobné, pokud je septa síní defekt, což tímto způsobem přijít s průchodem krve z pravé síně do levé. Plicní tepny je obstrukce na úrovni pravého traktu komory odtoku a je poměrně časté vrozené srdeční deformace. Sevření může být lokalizována do subvalvulární úrovni, na úrovni plicní tepnou a ventilu subvalvulární, a může představovat více lokalizovaných kombinace. Chlopně plicní stenóza je nejčastější formou izolované obstrukce výtokového traktu pravé komory. Vrozené srdeční vady se vyskytují v komplexní interakci genetických faktorů a faktorů životního prostředí. Je vzácné najít příčinu vrozených srdečních vad, jako je například matky zarděnky nebo chronicky nadměrná zneužívání alkoholu u matky během embryogeneze. Různé faktory, jako je hypoxie, ionizujícího záření, některé léky mají teratogenní účinky. Riziko výskytu vrozených srdečních vad u dětí rodičů s vrozenou srdeční vadou, je nízká, 2-5%, a nebylo by třeba být překážkou v plánování potomků.

Klinický obraz plicní chlopně

Symptomy a příznaky plicní chlopně

- Mírné případy (v případě, že tlakový spád mezi pravé komory plicní arterie je menší než 50 mm Hg) byly asymptomatické.

- Středně těžké a těžké stenózy (pokud sklon nad 80 mm Hg) vyvolaly dušnosti během únavné (bez srdečního selhání), závratě a bolesti na hrudi na pravé komory relaxace se vyskytují v těžkých případech je doprovázen otokem, zvýšenou dušností a únavou .

Ve druhém a třetím mezižebří vlevo od sterna mohou tvořit významnou vzrušení a slyšet jasné a tvrdé systolický šelest. Infundibulární stenóza v přítomnosti šelestu je slyšet ve třetím a čtvrtém intercostales prostoru. V těžkých případech, protože šumění druhého tónu je nejasná. Plicní složka je snížena, prodloužená nebo chybějící. Obě složky lze slyšet ve středu závažných případech. K dispozici je také presystoles cval a vyjádřil "a" vlnu v žilní puls v závažných případech. Symptomy závisí na stupni zúžení plicnice ventilu. Pacienti s mírnou stenózou obvykle nemá žádné příznaky a onemocnění se obvykle neukazuje významný pokrok v průběhu života, a odhalit nálezy z murmur průzkumu. Těžší stenóza brání odpovídající zvýšení srdečního výdeje při fyzické námaze a brzy na vyjádření únavy, dušnosti (dušnost) a může vést ke vzniku synkopy (přechodná ztráta vědomí). Tam může být otevření komunikace mezi pravou síní a levou síní na úrovni foramen ovale. S přechodem krve s nedostatečnou množství kyslíku z práva na levé síně, a pak se do systémového oběhu a vede k cyanózou. Podobně jako všechny vady dikyanových srdce, a ten zpomaluje růst a zvyšování tělesné hmotnosti a výšky dítěte.

X-ray vyšetření a skiaskopické plicní chlopně

Velikost srdce může být normální. Nicméně, v závislosti na závažnosti onemocnění se zvyšuje pravé komory a srdeční síně, nebo to může být velmi velké. Plicní tepna je rozšířený se slabými nebo chybějící pulsací v případě chlopenní stenózy, zatímco normální pulsací ve infundibulom stenózou. Plicní vaskularizace je normální nebo sníženy v závažných případech plicní ventily. Tímto způsobem je možné zjistit, zda chlopní stenóza infundibularis typu a spolu s "barvivem ředění" křivka pro potvrzení přítomnosti nebo absence přidružených zkratů. Angiografie popisuje anatomii vady, včetně pravé komory infundibulum.

EKG: elektrická osa odchylka doprava nebo zprava ventrikulární hypertrofie, prominentní P vlna.

- Srdeční katetrizace je možné určit tlakového spádu jako špičce katétru průchodu

Léčba plicní chlopně

Čistý stenóza se zřejmým postupující hypertrofie a spád přes 75-80 mm Hg lze léčit chirurgicky s nízkou operativní úmrtnosti a vynikající výsledky ve většině případů. Závada by měla být opravena pod přímou kontrolou oka, nedostatky, které máte silné hypertrofie výtokové by měly být upraveny do otvoru v pravé komory.

Předpověď plicní chlopně

Pacienti se středně stenózou může mít normální život. Mohou vyvinout bakteriální endokarditida. Značené stenóza může vést k srdečnímu selhání, především ve dvacátých a třicátých letech. Mírná stenóza může být asymptomatické v dětství a dětství, ale příznaky srdce včetně srdeční dekompenzace stala výraznější v pozdějších letech. Pouze 12% pacientů může přežít 50 let věku. V případě čistého koincidenční stenózou s bakteriální endokarditidy se vyskytuje v 1% případů za rok.

Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" -
Pulmonary valve stenosis
Close