Holter krevního tlaku

Holter krevního tlaku

Holter blood pressure
Holter blood pressure

Změny krevního tlaku po celý den v závislosti na činnosti a stavu stresu, který člověk prochází. Pokud je zvýšená, může způsobit hypertrofii srdce a výrazně zkracuje životnost. Holter tlaku je velmi jednoduché a efektivní, velmi přesná metoda, která zachycuje každodenní změny krevního tlaku.

Ze 100 lidí s vysokým krevním tlakem 30 lidí neví, že trpí hypertenzí, a 50 osob krevního tlaku není dobře regulován. Důsledkem neléčené vysokého krevního tlaku je větší šance na získání srdce a mozku myokardu. Pravidelná kontrola krevního tlaku s dobrou manometrem, od dětství, snižuje počet lidí s hypertenzí nepozorovaně. Trh nabízí širokou škálu různých typů a modelů měřiče krevního tlaku, a mnozí nevědí, což je nejspolehlivější. Přístroje s rtutí patří minulosti a měly by být použity testován, plně automatické stroje s manžetou na paži, který je testován v souladu s protokolem až do roku. Použití prověřenou, plně automatické zařízení, snižuje toleranci chyb v měření ve srovnání s přístroji s rtuti.

Holter krevní tlak je proces, při kterém se měří krevní tlak v pravidelných intervalech v průběhu 24 hodin.

To je vynikající metoda:

- Posouzení den a změny noční cyklus v tlaku

- Detekce náhlé hypotenze období

- Kontrolní účinky antihypertenziv

- Správný typ a denní doba, kdy užívání antihypertenzní

- Vyhýbání se fenomén "bílém plášti" (zvýšení krevního tlaku způsobené strachem z lékařů, ne nemoc).

Nejdůležitější údaje (důvody) pro použití krve Holter tlaku:

- Závratě

- Účinky antihypertenzní léčby

- Neregulovaný hypertenze

- Podezření na vysoký krevní tlak v těhotenství

- Další situace, které vyžadují podrobnější analýzu krevního tlaku

Zařízení sestává z manžety (deflace manžety, která je umístěna na horní části paže) a mechanismus, který registruje krevní tlak. Umístěn přístroje není v rozporu s každodenní činnosti. Měření se obvykle provádí během dne a půl hodiny, a v noci každou hodinu. Vzdálenost mezi měření je určen k počítači, před tím, než je přístroj umístěn. Pacient dostává podrobné instrukce o tom, jak se chovat při nošení zařízení a jak vést deník aktivit a symptomů.

Po vyjmutí přístroje, jsou data přenášena do počítače a speciálního softwaru (programu) je analyzován. Kardiolog čte zjištění a poskytuje závěry.

Tato metoda je globální a Evropské společnosti pro hypertenzi poradenství jako nejlepší metoda pro diagnostiku hypertenze, kontrolu účinků léčby a poskytnout přesnější diagnostice příčiny kolísání krevního tlaku po dobu 24 hodin.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Holter blood pressure
Close