Defektu síňového septa - ústí secundum, ústí Primum

Defektu síňového septa - ústí secundum, ústí Primum

Atrial septal Defect
Atrial septal Defect

Nejběžnější forma z defektu septa síní je přítomnost ústí typu secundum přítomnosti v polovině defektu septa, zatímco méně časté ústí Primum typ, který se nachází níže v septum a v těchto případech jsou abnormality v mitrální trikuspidální chlopní . V obou případech, normální kyslík nasycený krev z levé síně přechází do pravé síně v tis způsobem zvýšení srdečního výdeje pravé komory a plicní průtok. Primum vada, mitrální insuficience způsobuje levé komory strain.defect ve středu septa.

Ústí secundum defektu septa síní je nejčastější defektu septa síní a nastane, když je septa síní není zcela uzavřena v průběhu srdečního vývoje. Secundum ústí vytvoří díru ve středu stěny, která odděluje dva atria, jehož prostřednictvím proudí krev z levé do pravé otvorem.

Ústí Primum defektu septa síní je nejjednodušší forma síňové kanálu nebo atrioventrikulární septální defekt. Základní atrium je rozdělen na septa Primum stranou od přední části struktury síňového septa u pacientů během vývoje plodu. Ústí Primum vada se zdají být nejsložitější defekt opravit, protože on je spojován s odchylkami dvou ventilů paralelní srdce. Ústí Primum defekt byl méně častý, ale mnohem nebezpečnější než defektu secundum ústí. Pokud jde o sloučení vynikající Endokardiální polštářů a nižších Endokardiální polštáře přichází na uzavření v Primum ústí. Pacienti s vadou ústí Primum v dětství mají problémy s městnavým srdečním selháním, protože srdce není pumpovat krev jako tělo potřebuje.

Klinický obraz defektu septa síní

Příznaky a známky defektu septa síní

Většina pacientů se středně síňové přepážky defektu jsou asymptomatické. V případě, že je zkrat, který vede k dušnosti, únavy, nebo srdeční dekompenzaci. Viditelné sui hmatné pulzace v pravé komory v II a III mezižebří vlevo od sterna je slyšet mírný systolický šelest, který je výsledkem zvýšené průtoku plicní ventilu. Nebo v horní části srdce slyší střední soft hluk, který je výsledkem zvýšené proudění trikuspidální chlopně, zejména v inspiraci. Trilla není běžné. Druhý tón je široce potrhané a nemění ve vztahu k dýchání.

Radiologické nálezy defektu septa síní

Velké plicní tepny se silnými pulsací, zvýšení plicní cévní vzor, ​​zvýšené pravé síně komorové a aortální malé tlačítko.

EKG: pravá osa odchylka elektřiny. na Neúplné nebo úplné blokády pravého Tawarova raménka se setkáváme ve většině případů. Ústí Primum vada odchylkou elektrické osy vlevo s rotací ve frontální rovině, opak pohybu rukou hodiny.

Speciální testy pro defektu septa síní

Srdeční katetrizace je možné vypočítat množství krve, které prochází mezi levou a pravou síní, pak intrakardiální a plicní tlaky, stejně jako plicní vaskulární rezistence. Katétr může projít vady do levé síně. Angio kardiografie lze určit, zda se jedná ústí Primum vada nebo mitrální regurgitace.

Léčba defektu septa síní

Malé septa vady by neměli být léčeni chirurgicky. Chirurgická léčba fibrilace septa vyžaduje takové závady, jejichž je levo-pravým zkratem (dvakrát nebo třikrát vyšší, než systémové toku) s mírnou nebo žádnou zvýšenou plicní rezistence. Operační riziko je malé, takže je třeba chirurgicky léčit pacienty, jejichž poměr mezi plicní a systémové toků 1,5:1.

Chirurgický zákrok není indikován v případech plicní hypertenze a santa rubu kvůli riziku akutního kardiální dekompenzace.

Prognóza defektu septa síní

Pacienti s malým Santo mohou žít normální život, s větším Santo přežít ve středním věku, nebo později, než se přijde na vzhled plicní hypertenze nebo srdeční dekompenzaci. Později obvykle vedou k fibrilaci síní a plicní vaskulární rezistence. Velký santo vést k tělesnému postižení v těchto 40 let. Zvýšená plicní vaskulární rezistence způsobené plicní hypertenzí vzácně vyskytují v dětství, kdy to přijde síňové septum typy defekt secundum, ale je běžné v případě defektu septa Primum po 40 letech existence a síňových typy septum defekt secundum se může vyvinout plicní hypertenzi .

Operační mortalita s použitím zařízení pro mimotělním oběhu je nízká (<1%) u pacientů pod 45 let, kteří nejsou a dekompenzovaná tlak <60 mm Hg. 60 mm Hg." g="Increases 6-10% in patients over 40 years of age, they also have heart decompensation and increased pressure 60 mm Hg." j="Zvyšuje 6-10% u pacientů nad 40 let věku, mají také srdce dekompenzaci a zvýšený tlak 60 mm Hg. "Zvyšuje 6-10% u pacientů nad 40 let věku, mají také srdce dekompenzaci a zvýšený tlak> 60 mm Hg. Největší počet přeživších ukazují výrazné zlepšení.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Atrial septal Defect
Close