Echokardiografie

Echokardiografie

Echocardiography
Echocardiography

Echokardiografie nebo srdce ultrazvukem je neinvazivní, bezbolestná metoda, nevyžaduje speciální přípravu, žádné nepříznivé účinky a mohou být použity v raném věku, a pokud je to nutné vyšetření lze opakovat bez rizika poškození tkáně.

Echokardiografie je technika, která rychle vytváří pulzující zvukové vlny ultra frekvenci.

Když tyto vlny setkat objekt rozdílné hustoty, některé vlny odrazí zpět jako ozvěny a zobrazených na osciloskopu nebo pohybující papír, definuje různé struktury srdce.

Tento typ hodnocení nám dává důležité informace o morfologii a funkci srdečního svalu, srdečních chlopní, srdeční dutiny velikost, rychlost průtoku krve v srdci a velkých cévách. Doppler technika umožňuje vizualizaci průtoku krve a rychlosti přes srdečních komor a cév.

Echokardiografie s nápovědou od jeho 2D, 3D obrázků a Doppler se podaří vidět srdce. Echokardiografie někdy používá malé množství fyziologického roztoku, které injekci do žíly, aby se neplatnost narušení hrudním košem. Echokardiografie je test, ve kterém není žádný speciální přípravek, kromě toho, že byste neměli pít a jíst několik hodin před Echocardiography. Během Echocardiography může požádat, abyste se ke změně polohy nebo zadržte dech na krátkou dobu. Tlak v sonografisty může být o něco vyšší, ale to proto, aby se získal lepší obraz srdce.

To má mimořádný význam při odhalování a vyhodnocování, stejně jako účinky jiné léčby Echocardiography srdečních onemocnění se používá pro:

Nemoci srdečních chlopní.

Kardiomyopatie.

Srdeční selhání.

Vrozené a získané srdeční vady.

Infarkt myokardu.

Nemoci srdeční tkáně (perikard).

Zánět a ostatní nemoci srdečního svalu (myokarditida).

Hodnocení srdečních abnormalit u vysokého krevního tlaku.

Posouzení velkých cév, která opustila srdce (ateroskleróza, aneurysma ...).

Poruchy srdečního rytmu.

Detekce trombózy a nádoru v srdci.

Zcela bezbolestná tlak snímače na hrudi je získán obraz srdce na ultrazvukové obrazovce. Odhadovaná velikost, vzhled a mobilita srdečních dutin, jednotlivé srdeční stěny, vzhled a funkce srdečních chlopní a velkých cév opouštějí srdce. Echokardiografie umožňuje detekci přítomnosti cizího hmoty v interiéru srdce a srdeční tkání. Díky Dopplerova efektu a získat informace o směru, rychlosti a charakteristiky průtoku krve v srdci a můžeme vypočítat tlaky v srdečních komorách a lungs.Echocardiography je dnes jedním z nejdůležitějších diagnostické metody mají být použity jako první linie pro detekci srdečních onemocnění, protože dává hodně informací, je bezbolestné, neškodný a rychlá metoda.

Počet a kvalita získaných informací pomocí echokardiografie předčit ostatní diagnostické metody a téměř kardiologické vyšetření nelze konat bez něho. Doporučuje se, aby, kardiaky a speciální skupiny obyvatel (sportovci a lidé s okupací veřejného významu, piloti, řidiči autobusů, lokomotiva inženýr.)

Echokardiografie ve sportu

Náhlá srdeční smrt mladých lidí, kteří se podílejí na sportu je jedním z nejvíce tragických událostí. Je také důležité sociální a zdravotní problém s velkým mediálním pokrytím, protože tam je zřejmě zdravá populace. Náhlá srdeční smrt nastane během nebo bezprostředně po vysoké intenzitě fyzické aktivity. American College of Cardiology je za to, že hlavním cílem vyšetření sportovců, před zahájením fyzické aktivity, detekci tichých kardiovaskulárních poruch, které mohou vést k náhlé srdeční smrti. Objevování existující srdeční choroby u sportovců s echokardiografii často vede k úplnému ukončení sportu, aby se snížilo riziko náhlé smrti. Na druhé straně, může být nesprávné diagnostice onemocnění srdce také vést k odstranění sportovců ze sportovních aktivit, připravovat jej z mnoha výhod, které přináší sportovní.

Srdce ultrazvuk nebo echokardiografie je neinvazivní a snadno opakovatelné metody v kardiologii sportovní široce používané rozlišovat mezi změnami srdce způsobené adaptací na stres a patologických změn. Vysoká úroveň fyzické aktivity může vést k určité morfologické a funkční změny, které se nazývají "atletické srdce," a jsou pozorovány u asi 50% trénovaných sportovců. Tyto změny patří zvýšení velikosti srdečních dutin, zvýšení tloušťky stěny levé a pravé komory a levé síně velikost, ale se zachovalou systolického a diastolického funkce. Tvar a velikost změny závisí na typu a intenzitě sportovního tréninku a charakteristicky úlevu po ukončení cvičení.

Rutinní využití echokardiografie sportovců nevedla k výraznému nárůstu počtu zjištěných hypertrofickou kardiomyopatií ve vztahu k základnímu přehledu. V sportovce bez subjektivních potíží bez rodiny nebo významným kardiovaskulárním onemocněním, s normální fyzikální vyšetření a normální EKG záznamy, Echokardiografie má omezené dodatečné diagnostické hodnotu k vysoké ceně přezkumu, který zabraňuje jeho široké uplatnění. Bylo zjištěno, že rozsáhlé použití ultrazvuku vede ke zvýšení falešně pozitivní nebo falešně negativní výsledky. Echokardiografie vyšetření srdce se doporučuje, aby elitní sportovci zapojit do intenzivních sportovních aktivit, které mohou usnadnit nebo vést ke vzniku stávajícího onemocnění srdce. Nicméně, potřeba opakovaných hodnocení a recenze těchto atletů v případě nepřítomnosti příznaků, s normální fyzikální vyšetření a EKG záznamy, zůstává nejasné.

Echokardiografie u dětí a kojenců

Echokardiografie je neinvazivní, bezbolestná, nevyžaduje speciální přípravu, žádné nepříznivé účinky a mohou být použity v raném věku, a pokud je to nutné vyšetření lze opakovat bez rizika poškození tkáně.

Je vhodné preventivní ultrazvukové vyšetření srdce každého dítěte.

Vrozená vada srdce.

Poruchy srdečního rytmu.

Arteriální a plicní hypertenze.

Nemoci srdečních chlopní.

Zánět srdečního svalu a srdečních membrán.

Kardiomyopatie.

Trombotické a tumor hmotnost v srdečních komorách.

Ischemická choroba srdeční.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Echocardiography
Close