Fallotova tetralogie

Fallotova tetralogie

Tetralogy of Fallot
Tetralogy of Fallot

Fallotova tetralogie plicní stenózy spojené s high-namontovanou komorové vady. Tímto způsobem, v pravé komory vlévá do aorty místo do plicní tepny, a je proto aortální krevní vysoce nenasycené s kyslíkem. Vede k časné cyanózou a klubových prsty. Únava je příčinou podle cyanózou. To je problém, který existuje v pacienta od narození. Fallotova tetralogie se vyskytují jen v 0,03% z novorozenců.

Klinický obraz Fallotova tetralogie

Příznaky a známky Fallotova tetralogie

V závažných případech o vývoji dítěte zpomalil. Dušnost je běžné, squat usnadňuje únavu a dušnost, a občas přijde na synkopy. Express známky prstů cyanóza klubových, středně pravé komory deformace a absence apikálního impulsu, stejně jako krátký, hrubý systolický šelest a vzrušení podél levého okraje sterna. Srdce není zvětšen. Za středně velkých otvorů mohou nahlas druhý zvuk být slyšet, jak on byl roztrhaný s plicní složky snížené amplitudy. Vzhledem k tomu, Fallotova tetralogie způsobuje narušení kyslíku v krvi, děti mají modravý kůži, některé děti nikdy vyjádřit tento příznak, pokud škoda je malá. V závislosti na závažnosti onemocnění srdce, může někdy Fallotova tetralogie být zjištěna ihned po porodu. Fallotova tetralogie je kombinací čtyř souvisejících srdeční vady: plicní stenóza pravé komory hypertrofie, defekt komorového septa, převažující aorta.

Radiologické nálezy Fallotova tetralogie

Plicní pole byly jasné. Vrchol srdce je tupý s konkávním segmentu. , plicní (srdce má tvar z dřevěných bot). Právo aortální oblouk je umístěn v 25% případů.

EKG Fallotova tetralogie

Právo hypertrofie je mírný, je téměř vždy přítomen. Občas tam jsou také vyjádřeny P vlny.

Echokardiografie z Fallotova tetralogie

Pomocí tohoto testu s jistotou, jsme odhalí přítomnost Fallotova tetralogie, a vidíme díru mezi levým a pravým komor nebo VSD.

Speciální zkoušky Fallotova tetralogie

Diagnóza se provádí na základě srdeční katetrizace a angio-kardiografie z pravé komory. Tímto způsobem, je stanovena a morfologické vzhled. Aortography se doporučuje jako rutinní vyšetření u pacientů se připravuje na operaci. S tím jsme ukázat, aortální větve a nečekanou přidružených vad.

Léčba Fallotova tetralogie

Fallotova tetralogie je chirurgicky za použití stroje pro mimotělním oběhu. Operativní úmrtnost je poměrně nízko. Pacienti s zaostalých plicních tepen dříve se doporučuje Blalock-Taussig typu operace, ve kterých jsme se zvyšují průtok krve do plic, aby pacient vyrůst dostatečné pro kompletní provoz ..

Prognóza pro Fallotova tetralogie

U dospělých Fallotova tetralogie je nejčastější cyanotická vrozená srdeční vada, ale děti nedosáhnou dospělosti tak často. Nejčastější příčinou smrti byla výraznější hypoxémie. To je také obyčejné a cévní trombóza způsobená polycythemia. Síla syndromu je v závislosti na stupni plicní stenózy, pokud stenóza je větší, tím větší je levo-pravým zkratem, a plicní průtok krve je snížen.

Po operaci, pacienti vést normální život, ale bude ještě muset navštívit kardiologa sledovat situaci a předepisování vhodných léků, může být také k dispozici dlouhodobé komplikace po operaci, jako je pravé srdečnímu selhání, problém s srdečního tepu nebo rytmu a další. Omezená fyzická aktivita se doporučuje. Nicméně, pokud je operace se provádí na čase, nemusí být omezení tělesné aktivity v pozdějším věku. Někdy, lékaři doporučují, aby dítě užívat antibiotika před stomatologické výkony, aby se zabránilo infekci, která může způsobit endokarditida, zánět sliznice srdce.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Tetralogy of Fallot
Close