Ductus arteriosus

Ductus arteriosus

Patent ductus arteriosus
Patent ductus arteriosus

Ductus arteriosus nastane, když vývoji ductus arteriosus neuzavře a přetrvává jako zkrat spojující levé větev. Pulmonic a aortální obvykle u levého subclaviae. Krev pochází z aorty přes ductus neustálé systolického a diastolického, je to forma tepen žilní píštěle, v čem práce levé komory se zvyšuje. U některých pacientů, obliterující změny v krevních cév v plicích vede k plicní hypertenzi. V tomto případě, zkrat je obousměrný nebo vpravo-vlevo.

Klinický obraz otevřeným ductus arteriosus

Příznaky a znaky otevřeného ductus arteriosus

Nejsou tam žádné symptomy, dokud nebude levé komory dekompenzaci. Srdce je v normálním rozmezí nebo zvýšené snadno se silnou akcí v horní části. Široký pulzní tlak a diastolický tlak je nízký. Na levé straně, může na okraji hrudní kosti v prvním intercostales prostoru slyšet nepřetržitý drsné hluk "stroje", zdůrazněný v pozdní systole. Trilla je běžné. Dojde-li k výraznému zvýšení levé komory současné a paradoxní rozdělení druhého tónu.

Radiologické nálezy otevřeného ductus arteriosus

Srdce je normální velikost a obrysy, ale může být rostoucí, a levé síně a levé komory. Nápadné výčnělek aorty a levé síně.

EKG otevřeným ductus arteriosus

Normální nález nebo znaky levé komory rozšíření, která závisí na šířce kanálu.

Speciální zkoušky:

Srdeční katetrizace je možné stanovit na levé-pravým zkratem. Katétr může přejít od. Pulmonární prostřednictvím ductus do aorty a pomocí angio kardiografie je možné, aby se vyloučila přítomnost jiných vad (jako je. Valsalvova sinu prasknutí do pravého srdce), která produkuje podobný zvuk jako persistens ductus arteriosus.

Léčba otevřeným ductus arteriosus

V rukou zkušeného, ​​operativní úmrtnost je nízká (<1%), a proto je vhodné uzavřít duet je. Operativní úmrtnost byla vyšší u starších pacientů. Proto bychom měli být opatrní při poradenství chirurgický zákrok, zejména pokud jsou pacienti asymptomatičtí a nemají hypertrofie levé komory. Největší riziko představuje subakutní bakteriální endokarditida.

V případě, že je údaj o plicní hypertenze u ligace nebo řezání duet je, jsou sporné, ale současný pohled je ve prospěch ligging ve všech případech, zatímco další zkrat zleva doprava, zatímco plicní tok zvětší, tlak v. Pulmonic byla <100 mm Hg.

Předpověď otevřeného ductus arteriosus

Velké bočníky v raném dětství vyvolat vysokou úmrtnost. Menší bočníky jsou kompatibilní s dlouhou životností věku. Nejčastější komplikací je městnavé pokles srdeční funkci. Také se může vyskytnout bakteriální endokarditida. Malé procento pacientů se plicní hypertenze a, tak, že dolní končetiny, zvláště prsty jsou cyanotické (ve srovnání s normální barvy prstů. V tomto stavu je pacient není pro operaci.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Patent ductus arteriosus
Close