Koronární stent

Koronární stent

Coronary stent
Coronary stent

V posledních patnácti letech došlo k častým aterosklerotickým kardiovaskulárním onemocněním, včetně částečné nebo úplné ucpání (stenóza) tepen, které zásobují mozek krví. Z těchto čtyř tepen, ve většině případů, dva přední zle - a krční tepnu, obvykle mnohem větší v průměru než poslední - vertebrální, což vede k rušení průtoku krve a řadu důsledků, které jistě nejzávažnější - mrtvice. Nejdůležitější rizikové faktory pro rozvoj částečné nebo úplné zablokování krční tepny: vysoký krevní tlak, diabetes a zvýšené tuky v krvi. U některých pacientů, je pouze jedním z faktorů, asi dvě, tři, což znamená, že bude téměř nevyhnutelně dostat aterosklerotické onemocnění, jedinou otázkou je kdy. Na rozdíl od nich, že jsou rizikové faktory, jako je nižší dědictví, našemu bydlení, nízké fyzické aktivity, stres. . .

Vložení koronární stent začíná stejně jako koronární angiografie. Některé z tepen v třísle, na zápěstí nebo horní části paže je píchlé. Drát je vložen do tepny přes který se katetr přichází do začátku koronárních tepen, což je těsně nad aortální chlopně. Během koronárních stentu pacient je při vědomí po celou dobu v kontaktu s týmem, který provedl postup. Tento postup se odborně nazývá perkutánní koronární intervence (PCI) a oblasti intervenční kardiologie.

Jakmile katétr byl přinesen do začátku tepny, katétru dobrou pozici katétru koronární potvrzují intravenózním podání kontrastní látky do tepny. Muž má dvě tepny, pravé a levé, která je rozdělena do přední sestupné a háček tepny. Prostřednictvím interiéru katétru do věnčité tepny je zaveden koronární vodič. Ona je vyrobena z oceli, ale s speciálním hlavy, které mohou být měkké nebo tvrdé, v závislosti na tom, jaký změn na krevní cévy. Ve vnitřku tepen, přes koronární drát zavést všechny ostatní systémy: balóny, koronární stent, trombus sací systémy, řezání systémy plaku, systémy pro měření stenózy závažnosti a dokonce i speciální ultrazvuk sonda, která dokáže zachytit vnitřní koronární tepny.

Změny na věnčitých tepen se může pohybovat od světla až do úplného zablokování cévy. Jakmile drát projde zúžené nebo zablokované, je balón nastaven na rozbil lipidů váhu, tlačil ke zdi a vytvořit prostor pro koronární stent. Balónky nafouknout při velmi vysokých tlaků, které se pohybují 10 - 20 atmosfér. Pro ilustraci, v tlaku pneumatika je dva až tři atmosféry. Po přípravě nádoby, v nádobě koronární stent je vložena.

Koronární stent je malá kovová protéza jako pružina z kuličkového pera. Céva je namontován na balónu a po naplnění balónu zůstává navždy v interiéru cévy. Během koronárních stentu implantace různé komplikace jsou možné, že jen zřídka vyžadují lékařskou zásah od některých jiných oblastí: srdeční chirurgie cévní chirurgie transfuzních atd. týmu, který provádí PCI musí být připraven rozpoznat a řešit případné komplikace, které mohou vzniknout v průběhu Výkon postupu.

Po koronárním stentu implantaci, tam jsou dva problémy. Prvním problémem je trombóza, že je. Tvorba krevní sraženiny v koronární stent. Proti tomuto problému, bojujeme duální antiagregační terapii. Dalším problémem je reakce cévy v přítomnosti koronární stent, což je samozřejmě, cizí těleso. Tento problém je zvláště výrazný u pacientů s diabetem, s dlouhými lézí v malých cévách. . . To je důvod, proč jsou použity koronárních stentů napuštěné speciální látky, které zabraňují a snižují reakční cévu.

Shromážděných důkazů vyplývá, že krkavice stentu určitě mnohem méně bezpečné, než karotické endarterektomie u pacientů se symptomatickou a asymptomatickou karotické tepny stenózou. Sazby mrtvice a smrti byly mnohem vyšší u pacientů s implantovaným stentem karotidy ve srovnání s pacienty léčenými endarterektomie.

Diagnostické postupy se v průměru 15-30 minut, a léčebné, uvedení stent, obvykle 30-60 minut. Složitější postupy, když dal několik koronárních stentů, může trvat déle než dvě hodiny. Pacient po 24 hodinách je propuštěn jít domů. Pacienti s akutním infarktem myokardu, je hospitalizace prodlužuje několik dní po zákroku. Ovládání k lékaři se doporučuje alespoň dvakrát v průběhu prvních dvou let.

Po koronárním stentu implantaci do věnčité tepny, pacient musí brát pravidelně, aby se dvojí antiagregační léčbu po dobu několika měsíců až jeden rok, někdy i déle, v závislosti při instalaci stent. Tato terapie je velmi důležité vzhledem k tomu, že jedna z komplikací trombózy, která může nastat na první den, první týden, ale po měsíci. Každé přerušení dobrovolně z duální antiagregační léčby, bez konzultací s kardiologem, může vést ke vzniku koronární trombózy stentu.

Po koronární stent implantaci pacient by neměl být vystaven fyzické námaze včetně: běžných stentů na tři měsíce a šest měsíců pro coated. Podle námaze se rozumí zvedání a tlačení nákladu zatížení = úsilí, které vyžaduje více fyzické napětí. Obvyklá hluboký nádech vzduchu před fyzickou práci, dlouhé schodiště lezení, cyklistiku a urychlení kopce. Nadměrné fyzické úsilí mohou podmínit trombus v místě stentu nasazen.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Coronary stent
Close