Co je Holter monitoring

Co je Holter monitoring

Holter
Holter

Holter EKG je neinvazivní diagnostická metoda, která se provádí v ambulantních nebo nemocničních podmínkách. Pacient je umístěn, elektrody na hrudi, které jsou spojené s přístrojem (velikosti z mobilního telefonu). Zařízení, Holter EKG záznam EKG pacienta po celou dobu. Holter je obvykle nosí po dobu 24 hodin. Během nošení o zařízení pacient nemůže lázní, přesuňte kabely a odstraňte elektrody. Pacient při sobě Holter, proveďte obvyklé denní činnosti, které je zaznamenané v protokolu.

Při použití pro monitorování srdce, pak elektrody jsou připojeny přes hrudník k odběru elektrické signály ze srdce a vysílají signály do přenosného zařízení, které zaznamenává je. Aby se zabránilo narušení svalové činnosti na mé hrudi, které vedou k nesprávné představě o Holter monitoringu, jsou elektrody připojeny k kostnaté části hrudníku. Každý Holter EKG monitorovací systém se skládá z hardware, který zaznamenává elektrické signály ze srdce a že software po analýze těchto signálů. Holter monitoring test je bezbolestné, ale může vytvořit nepohodlí při spánku a někteří pacienti mají k holit hrudník, aby připojí elektrody, je také důležité, aby pacient může být alergický na lepidel pásku elektrod, který nakonec odpadnout, ale pacient je informován, jak se vrátit na místo.

Po odstranění Holter monitorovací zařízení od pacienta, kardiolog přenos dat z přístroje do počítače a analyzovat EKG pacienta. Kardiologů na základě analýzy EKG, zjistit, zda jsou poruchy srdečního rytmu, srdeční poruchy vzruchu, ischemické epizody.

Tam jsou také bezdrátová zařízení Holter monitoring, že s pomocí mobilního telefonu vysílá signály do vašeho kardiologa, jejich nevýhodou je, že to má nabíjet baterie jednou za 2 dny.

Holter EKG monitoring se používá především pro:

Detekce a klasifikace srdeční arytmie u pacientů se srdečním onemocněním nebo u pacientů s příznaky, které by mohly být způsobeny arytmie.

Diferenciální diagnóza (závratě, krátkodobé ztráty vědomí).

U pacientů s fibrilací síní nebo síňové arytmie, přechodné vyskytující se v průběhu noci.

Po infarktu nebo onemocnění srdečního svalu, může být celá řada poruch srdečního rytmu, které mohou jít nezjištěný, a proto je jejich detekce vyžaduje použití monitorování Holter.

Výběr pracovníků pro zvláštní použití (piloti, potápěči, parašutisté, astronauti, atd.).

Kontrola kardiostimulátoru.

Výběr a detekce nejasných srdečních poruch u sportovců.

Výzkum.

Holter EKG přístroje mohou být použity pro diagnostiku:

Atriální fibrilace v srdci.

Multifokální síňová tachykardie (zrychlená srdeční činnost tvořen z velkého množství míst v srdci).

Bušení srdce.

Paroxysmální tachykardie supraventricularis.

Určení příčiny rychlého únavy.

Pomalý srdeční tep (bradykardie).

Komorová tachykardie.

Náhlá smrt v rodině.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Holter monitoring
Close