Vrozené srdeční vady

Vrozené srdeční vady

congenital heart disease
congenital heart disease

Vrozená srdeční vada je asi 2% všech onemocnění srdce u dospělých.

Přes rozvoj lékařství, mohou být všechny nevýhody plodu se nelze vyhnout v prenatálním období, mezi kterými jsou srdeční vady. Tyto vrozené vady někdy nejsou problém a mohou být odstraněny, a pro komplexní vrozenou srdeční onemocnění je zapotřebí seriózní reakci. Kromě vrozených srdečních vad existují a získané srdeční vady, které by mohly vzniknout v důsledku vrozených srdečních vad. Díky rozvoji medicíny vrozených srdečních vad může být léčena v 90% případů. Jestliže jeden stále na paměti, že v předchozích dnech pětina pacientů narozených se srdeční vadou zaznamenaly pouze 16 let, a dnes tolik jako 85 až 90 procent z těchto pacientů trpělo puberty, je jasné, že je to vzhledem k vývoji dětské kardiologie a kardiochirurgie. Včas chirurgie v mnoha případech zajištění vymáhání a normální budoucí život. Nicméně problémem je, že všechny vrozené srdeční vady, které není snadné léčit, protože jsou rozděleny do několika skupin. Do první skupiny patří mezi 20 a 25 procent velmi vážné a vzácné vrozené srdeční onemocnění, které vyžaduje celoživotní kontrolu. Ve druhé skupině, je 35 až 40 procent středně těžké vrozené srdeční vady, které mohou být úspěšně působí a vyžadují další kontrolu, zatímco třetí je 40 procent lehčí vrozené srdeční vady, které jsou s včasnou operaci se odstraňuje nutnost pro další řízení nebo je extrémně vzácný potřeba.

Problém vrozených srdečních vad v jejich dobré a přesné diagnóze a chirurgické a non-chirurgické léčby. Vrozené srdeční vady vyžadují dobré profesionály a dobré diagnostické techniky. Pokud některé z těchto schodku, pacient vytváří dlouhodobý problém. Dnes, většina úmrtí se nestane v dětství, ale v dospělosti se vyskytuje. Tyto účinky se objevují u pacientů, kteří dosud funguje, stejně jako ti, kteří úspěšně působí na v dětství, ale kdo v pozdějším období jsou vyvinuty slabší funkci srdečních chlopní, která bude následovat rozšíření srdce, a Vzhled srdečních arrhythmias.All vrozených srdečních vad mohou být závažné, v závislosti na tom, kde stadium onemocnění

Klasifikace vrozenou srdeční vadou

A. Bez bočníku

- Na pravé straně

plicní tepny (12%).

- Na levé straně

chlopenní aortální stenóza (3%).

B. s bočníkem

- Acyanotic

Defektu septa síní (20%)

Persistens ductus arteriosus (13%)

Komorového septa závad (9%).

Acyanotic Fallotova tetrad (11%)

Stenóza plicnice s opačným interatrial bočníkem (3%)

Eisenmengerova syndrom (3%).

Trikuspidální chlopeň atrézie (1,5%).

Jiné vrozené anomálie se vyskytují asi u 20% případů.

Zvláště často se Marfanův syndrom, chromozomální abnormality, jako je např.. Turnerův syndrom.

Patogeneze klinického obrazu vrozenou srdeční vadou

Vrozená srdeční vada jsou příznaky a symptomy, které jsou způsobeny těmito mechanismy:

Chlopně nebo loď: tudíž výskyt ventrikulární hypertrofie a pronikání srdce s běžnými událostmi.

Vlevo-vpravo shunt: FERVI tok z levé síně nebo komory, do pravé síně nebo ventrikulární. To vede ke zvýšení pravé komory práce a větší průtok v plicním oběhu na úkor krevního průtoku.

Ve velkých a malých výhybkách byl tento rozdíl zvyšuje, což má jevu dušnosti a únavy. Z neznámých důvodů, některé z těchto zkratů a způsobit plicní hypertenzi, může přijít k výskytu reverzních zkratů, tzn. Vlevo-vpravo shunt je převeden do pravo-levé (svndrom Eisenmengera je). Května se objeví a hemoptýza.

Vpravo-vlevo shunt: když žilní krev přechází z pravého atria nebo komory do aorty, levé síně a levé komory, čímž se obchází plicní oběh vede k některým známým klinickými projevy cyanózy. Dyspnoe a únava pacienta se uleví ve squatu. Synkopa nastane, když plicní průtok je velmi nízká. Vyrovnávací polycythemia se vyskytuje neustále v rámci nasycení, a ve vážných případech to může vést k mozkové trombózy. Cubbing prsty obvykle doprovází výrazný cyanóza.

Navíc ke specifickým hemodynamické změny v přítomnosti pravolevé zkratu může vést ke vzniku metastazujícím absces mozku, bakteriální endocardia, zejména v případě poruchy komorového septa, ductus arteriosus persistens s bikuspidální aortální chlopní.

Aby správnou diagnózu kromě velikosti rentgenogramů vady srdce, EKG, je srdeční katetrizace požadováno, dedilution křivku.

Diagnóza diferenciál vrozenou srdeční vadou

Nálezy poslechového:

Je jistě užitečné se najít zvuk dítěte, a vrozené anomálie kdekoliv na těle. Přítomnost hluku podél levého okraje hrudní kosti ve prospěch vrozenou srdeční vadou, ale získal aortální stenóza může narušit tuto diagnózu. Komorové septum defekt a patent ductus arteriosus persistens slyšet měkké srdce na vrcholu diastolického šelestu snadno uvedeno, ale tam je žádný z dalších funkcí mitrální stenózy. Žilní tok, který může být slyšen v horním parasternales regionu je spojena s existencí ductus arteriosus persistens aorto pulmonale nebo píštělí.

Mnoho vrozené srdeční vady mohou být komplikované a mají velmi špatnou prognózu. Jedná se o tzv. vady s cyanózou, kde obyčejný člověk, který není odborníkem v medicíně, může odhalit modravý zabarvení rtů, přes náušníků a prsty. Tito pacienti mají potíže dýchání, snadno se unavují, a to vše je kvůli míchání krve mezi levou a pravou stranu srdce, nebo povaze anomálií, které existují, jako například v případě jediného komory.

Cyanóza s klubových prsty:

Cyanóza, polycythemia a klubovou prsty vznikají v případě chronické plicní srdce, stejně jako vrozené arteriovenózní píštěle plic. Pro stanovení původ cyanózy a klubů prsty zkoumá hodnotu arteriálního nasycení kyslíkem při vdechování 100% kyslíku. Arteriální nasycení kyslíkem může být zvýšena na normální hodnoty, v případě, že je zkrat.

Cyanóza bez klubových prstů:

Bez cyanóza a polycythemia kluby prsty je obvykle periferní. K dispozici je snížená "srdeční výdej" nebo pomalé periferní cirkulace. Arteriální nasycení kyslíkem je normální. Pokud se po pečlivém přezkoumání způsobu léčby vrozených nemocí zůstává otevřená, pacient by měl být uvedený na srdeční katetrizace, angiografie a měření barvivo ředění kardiograf křivky

Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" -
congenital heart disease
Close