Glenn bočník

Glenn bočník

Glenn shunt
Glenn shunt

Co je Glenn derivační

Glenn zkrat je dočasný léčba, která se používá u dětí (předcházející postup Fontan) ke zlepšení průtoku krve do plic, kde je pouze jeden komora pracuje správně a druhý je mnohem menší a neposílá dostatečné množství krve do těla a plíce. Glenn shunt je chirurgický zákrok, v němž je horní dutá žíla připojen k pravému plicní tepny za účelem zasílání krve přímo v plicích a pominou srdce a jeho tenký komoru, která zabraňuje správné krevní oběh. Glenn shunt se snaží vyhnout úplně neadekvátní srdce a jeho je někdy aplikován na obou plic a pak se nazývá obousměrné Glenn zkrat.

Kteří potřebují Glenn bočníku

Pacienti, kteří potřebují Glenn shunt jsou ti, kteří trpí vrozenou srdeční vadou, a znaky, kterými lze rozpoznat, jsou namodralé kůže, rty a nehty, které se vyskytují v důsledku nedostatku kyslíku v krvi. Glenn zkrat je paliativní typ operace, která nemá problém opravit, nebo se provádí otevřeným srdce, ale to dělá malý řez v hrudi, po kterém pacient zůstává v nemocnici pár dní.

Po úspěšném postupu vypínací Glenn, Fontan postup je logickým pokračováním, ale nejsou prováděny společně, protože mohou mít velký plicní tlak. Velkou výhodou zkratu Glenn je schopen provést velmi brzy u dětí, a tím zlepšit kvalitu jejich života. Nevýhodou Glenn zkrat, že u některých dětí je zvýšená plicní tlak, který vede k dalším problémům.

Klasická Glenn zkrat je nyní velmi vzácné, protože přesahují obousměrného Glenn vypínací operaci. Obousměrný Glenn Shunt je obvykle druhý za Blalock operaci Taussig, který se provádí na novorozence. Výhodou obousměrné řízení bočníku Glenn je, že umožňuje průtok krve s nedostatkem kyslíku do obou plic a nemá vliv na plicní tepny strom. To je výhoda pro pokračování z důvodu, že Fontan postup vyžaduje intaktní plicnici strom. Další výhodou je, že tento typ provozu vypínací Glenn je, že nezpůsobuje důsledky pro nádoby plic krve, které mohou úzký a zahustit v důsledku zvýšené plicní tlaku. Glenn zkrat je velmi bezpečný provoz, ale to se stává, že dojde k úmrtí v některých situacích. Po zkratu Glenna v čase může být znovuobjevení cyanózou epizod a periferní saturace, v některých případech může vést k infekci a perikardiální nebo pleurální výpotek.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Glenn shunt
Close