Revmatická horečka

Revmatická horečka

Rheumatic fever
Rheumatic fever

Když je člověk nakažený bakterií Streptococcus bakterie, které způsobily zánět názvem revmatická horečka, která na počátku pacient trpí pouze z hrdlo strep, a většina lidí to nebude vyvíjet do vážných následků, ale pokud se neléčí, tělo začne bránit, že způsobuje zanícené a oteklé mozek, klouby, kůže a způsobuje srdce. Tento jizvy zánět způsobují na srdečních chlopní, které později vyvinout do revmatické nemoci srdce. Jen malý počet pacientů s streptokokové infekce nebo strep krku mohou vyvinout revmatické horečce. Když revmatická horečka je léčit, že nezanechává žádné účinky na mozek, kloubů nebo kůže, ale jen má důsledky na srdce.

Kritéria pro diagnózu revmatické horečky

Důležitým znakem na revmatické horečky

Carditis

Sydenham chorea

Subakutní uzliny

Erythema marginatum

Polyartritida

Drobné příznaky nemoci:

Teplota

Polyarthralgia

Delší P-R interval

Zvýšená sedimentace nebo C - reaktivní protein.

Důkaz předchozího beta hemolytické

streptokok infekci.

Důkaz dříve léčil revmatické horečky nebo revmatickou chlopenní onemocnění.

Diagnóza revmatické horečky lze nastavit v případě, že jsou alespoň dvě nebo více hlavní příznaky choroby. Ačkoli různé způsoby revmatické horečky mohou být revmatoidní artritida, neurocirculatory stenia, bakteriální endokarditida, kolagen onemocnění a chronické infekční onemocnění.

Obecné vlastnosti revmatické horečky

Revmatická horečka je akutní nebo chronické systém choroba, která z neznámých důvodů může sám omezit nebo postupně vychovávat k deformaci srdečních chlopní. Vzácně mohou mít akutní a násilné formy.

Revmatická horečka je nejčastější příčinou onemocnění srdce u lidí pod 50 let věku. V souladu s obecnými problémy mohou být klasifikován jako třetí choroby po hypertenze a aterosklerózy koronárních onemocnění. Revmatická horečka trochu více štěstí u mužů než u žen, ale chorea je častější u žen. Most se objeví ve věku mezi 5 a 15 téhož roku, revmatická horečka je vzácné u dětí mladších než 4 roky a po 50s.

Revmatická horečka začíná hemolytickou infekce Streptococcus a obvykle vyskytuje 1-4 týdny po angíny a otitidy.

V akutní fázi revmatické horečky mohou být zachyceny endokardu, miocardia, osrdečníku, plic a pleury. Charakteristické změny se projevují ve formě perivaskulární granulomatózní reakcí, a vaskulitidy. Mitrální chlopně byly postiženy v 75-80% případů, aortální ventily v 30%, trikuspidální a pulmonální ventily v méně než 5% případů. Edematózní ventily na povrchu vede ke vzniku malých červených granulí. Tam může být úplné vyléčení nebo progresivní změny na kůži, které mohou vyplynout z akutní nebo chronické záněty, které mohou vyvíjet po měsíce nebo roky.

Klinický obraz revmatické horečky

Hlavní znamení revmatické horečky

Carditis zjištění mohou být použity pro diagnostiku revmatické horečky v případech, kdy:

V historii máme údaje o revmatické horečky nebo onemocnění chlopní na revmatické základě.

Pokud víme, že v posledních 4 týdnů, došlo streptokokové infekce horních cest dýchacích.

Carditis obvykle dochází v dětství v mladém věku, u dospělých je nejjednodušší zjistit s pořadovým analýzy EKG. Carditis přítomnost lze uskutečnit prostřednictvím jedné z chorob uvedených níže:

Perikarditida - buď vláknitá, s prekordiální bolesti, epigastriu nebo v levém rameni, bolesti kloubů při pohybu. Charakteristické změny v ST segmentu zjištění EKG a kapalin na jakémkoliv stupni. Nesetkali často v dospělosti. Diagnóza může být nastavena s sériové rentgenových snímků, které ukazovaly postupné zvyšování srdeční stínu.

Zvýšená srdeční, která může být diagnostikována na základě tělesné prohlídky a rentgenů ve prospěch zanícených kloubů a myokardu. S sériový x-paprsky, že je možné zjistit změny ve velikosti srdce.

Městnavé srdeční selhání. Dekompenzace pravé straně srdce je výraznější u dětí a bolestivé a zvětšená játra, je důležité znamení.

Mitrální nebo aortální diastolický šelest hovoří ve prospěch kruhu expanzní chlopní nebo myokardu s nebo bez přidružené valvulitis.

Vzhledem k tomu, některé z uvedených příznaků, výše diagnóza Carditis závislé na těchto méně konkrétních změn ve vztahu k celkovému klinickému obrazu.

EKG revmatické horečky

EKG: nejdůležitější změny jsou prodlouženy PR interval více než 0,04 sekundy. Méně konkrétní změny v obrysu P vlny a T vlny inverze.

Změny v kvalitě srdečních zvuky.

Pansystolic hluk v horní části srdce, které trvá nebo hlasitější při onemocnění se přenáší a axillas. To může být slyšeno Carey Coombs vysokou diastolický šelest.

Rychlý rytmus je obtížné rozlišit mezi dětmi a mladistvém věku od třetí tón.

Sinusová tachykardie bez ohledu na množství a stupně teploty. Bere na místě v snech a významně zvyšuje s nejnižší aktivitou.

Arytmie, pohybující příruček, ektopické stávky.

Další dva znaky se obvykle objevují spojené s carditis, tak tam jsou nízká hodnota pro diagnostiku chorob v počátku. Nicméně, občas se objeví před carditis být silný důkaz pro existenci revmatické horečky.

. Eervthema marginatum je často spojován s kožní uzlík. Změny začínají s rychlým rostoucí makuly, a okrajem kruhu, nebo je jasné centrum. Mohou být snadno rozšířenou nebo splývat. Kožní vyrážka může být přechodné nebo přetrvávat po dlouhou dobu.

b. Podkožní uzliny - jsou vzácné, s výjimkou věku dětí. Můžeme najít několik nebo více, oni jsou obvykle malé, 2 cm nebo méně v průměru, tvrdé, necitlivé, a jsou připojeny na palubní desce nebo šlach, jako je vysoký profil kloubu. na loket, na hřbetní straně oh ruce, na kotníku, obratle a týlní kost. Zůstaňte na dny a týdny, to je obvykle zrekonstruován a je obtížné odlišit klinicky od uzlin revmatoidní artritidy.

Sydenham chorea - se mohou objevit náhle jako zcela samostatný nebo může být vytvořen jako součást revmatické horečky. Je možné, že v 50% případů, existují jiné známky revmatické horečky. Dívky často trpí, jen zřídka se vyskytuje u dospělých. Chorea je doprovázen neustálými pohyby krční páteře bezúčelné z končetin, těla a provázkové svalnaté. Tam jsou často nespecifikované zašklebil mimické výrazy. Tyto pohyby jsou ještě emocionálního vzrušení, a úplně zmizí během spánku. Tyto epizody mohou trvat i několik týdnů a někdy i měsíců.

Artritida se setkal u revmatické horečky se vyznačuje migraci bolestí, která je ukázat postupný nebo náhlý útok a velké klouby. Klouby se horké, červené, oteklé a řízení, zatímco zánět v dříve postižených kloubů je uvolnění. Tělesná teplota se zvyšuje postupně se změnami v zanícených kloubů. U dospělých může být ve velkých společných nemocných nebo více menších kloubů. Akutní artritida trvá 1-5 týdny a zastavit bez zanechání deformaci. Postižené klouby jsou mezi důležitější znamení choroby pouze v případech, kdy je tekutá a známky zánětu. To je opak artralgie, kde je bolest a brzdění bez těchto objektivních příznaků.

Artritida a bolesti kloubů jsou běžné v dětství a mladším věku, a jsou doprovázeny horečkou a zvýšenou sedimentaci. To je také často chápána jako streptokokové infekce krku a problémy. Shodou okolností se tyto kombinované faktory vedou k potvrzení diagnózy revmatické horečky. Konečná diagnóza vyžaduje stanovit dodatečné nebo karditis revmatické projevy, jako. Erythema marginatum nebo chorea.

Méně významné znaky revmatické horečky

Teplota je vždy doprovázena artritidou a Carditis. V subakutní a chronické fázi teplotě nižší, a může být nepřetržité nebo přerušované. Teplota je důležitá pouze jako důkaz zánětlivého procesu. I dospělí mohou mít normální teplotu 37,5 - 37,8 ° C (99,5 až 100 ° F). To by nemělo být vykládáno jako teplotu.

Nepohodlí, stenia, hubnutí a nechutenství se může projevit pouze znamená, doutnající revmatické proces, ale jsou také charakteristické pro jiné chronické onemocnění.

Je častým bolesti břicha. Často mění polohu a sílu, a někdy i bolesti břicha a může vést ke zbytečné laparotomie. Bolest břicha může dojít v důsledku zvětšení jater, revmatické sterilní zánět pobřišnice, nebo revmatoidní artritidy, nebo může být přenášen z pleurální nebo perikardiální.

Vyjádřeno bolesti kloubů, periartikulární tkáně a svalových vloží jam může být také příznaky revmatické horečky.

Laboratorní analýza revmatické horečky jsou užitečné pro tří důvodů:

Jako non-specifické informace, o zánět je sedimentace, která je téměř vždy zvýšena během aktivního revmatické horečky, kromě případů, kdy chorea je pouze klinickým příznakem. Tam může být změny v počtu bílých krvinek, a je zde normochromic. Easy proteinurie občas našel, ale tyto nálezy nesvědčí a glomerulonefritida.

K dispozici je také streptokoková infekce. Vysoká titr nebo titr zvýšené Antistreptolysin mluví o čerstvé infekci, ale není to potvrzuje revmatické horečky. Kultura výtěry z krku může být extrahována beta-hemolytický streptokok v 50% případů, kdy jde o revmatické horečky.

Hard důkazy proti diagnózy je nízká anti-streptolysin O titr (50 ks Todd) to nezvyšuje ani opakované testování. V případě aktivní revmatické horečky je zřídka normální sedimentace.

Diferenciální diagnostika revmatické horečky

Diferenciální diagnóza posoudí následující onemocnění: revmatoidní artritida, osteomyelitida, traumatické poranění kloubů, neurocirculatory stenia, srdeční neuróza, bakteriální endokarditida, plicní tuberkulóza, akutní obrny šířeny lupus erythematodes, sérum onemocnění, leukémie, srpkovitá anémie, neaktivní revmatické nemoci srdce , vrozená srdeční vada a "chirurgické břicho".

Prognóza pro revmatické horečky

Inkubace revmatické horečky u dětí měsíce a týdny u dospělých. V rozpětí 5 let, může asi 20% dětí se dostat re-infekci. Nicméně, může infekce nemusí být opakovány, pokud pacient necítí dobře 5 let, a je vzácné po 21 letech. Brzy úmrtnost je 1-2%. Pokud revmatických aktivita přetrvávala a kromě toho, je velmi zvětšené srdce, pak srdeční dekompenzace, a perkiraditis pak prognóza je špatná, to je za to, že 30% dětí se těchto změn zemře do 10 let od začátku prvního útoku. V opačném případě se má za to, že prognóza je pro dobrý život. Osmdesát procent pacientů zažít zralém věku, a polovina z nich má málo nebo žádné omezení v životních aktivitách. Po prvním útoku, asi 1/3 mladých pacientů diagnostikovaných v srdečních chlopní, obvykle kombinace mitrální stenózy a nedostatečnosti. Po 10 letech ve hře ze 2/3 pacientů zjistit chlopenní srdeční vadou. U dospělých, poškození srdce se vyskytuje v méně než 20%, a to je více obyčejné v přírodě. Mitrální insuficience je nejčastější, vzhledem k tomu, aortální insuficience často diskutovali u dospělých než u dětí. dobí, ve kterém se cítí dobře.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Rheumatic fever
Close