Koarktace aorty

Koarktace aorty

Coarctation of the aorta
Coarctation of the aorta

Koarktace aorty u dospělých se nachází v oblasti oblouku aorty těsně pod levé a okolí ligamentum subclaviae arteriosum. Bicuspid aortální chlopně se vyskytuje v 25% případů. Krevní tlak byl zvýšen na aortě a proximální k zúžení větví, zatímco v distální části je snížena. Kolaterálního oběhu mezi vysokým a nízkým tlakem se vyvíjí v aortě segmentech prostřednictvím mezižeberních cév a pobočky subclaviae.

Klinický obraz koarktace aorty

Příznaky a známky koarktace aorty

Symptomy se mohou objevit až hypertenze nevede k levé komory poškození nebo mozkové krvácení. Silné arteriální pulsace jsou vidět v krku. Tam hypertenze ruky, ale krevní tlak je normální nebo snížený v nohách. Tyto rozdíly se zvyšují s únavou, která se používá pro diagnostické účely v případě pochybností. Pulsace A. femoralis chybějí nebo jsou slabé a rozšířené ve srovnání s pulsem. A. brachialis. Pozdní systolický šelest, který je slyšet na základně, někdy lépe slyšet vzadu, a to zejména prostřednictvím spinosus processus.

Radiografických zjištění:

Rentgenový snímek ukazuje, žebra, které vznikají v důsledku zvýšených mezižeberních cév, dilatace levé A. Subclaviae a poststenotic dilatací levé komory a rozšíření.

EKG známky hypertrofie levé srdeční komory, a při mírných případech může být normální.

Léčba koarktace aorty

Resekce aorty se počítá v mnohem vážnější operaci než obvaz z persistens ductus arteriosus. Chirurgické úmrtnost je někde mezi 1-3%. Doporučuje se, aby všichni pacienti s koarktace aorty provozovat na 20 roků života. V letech je mezi 20 a 35 chirurgie se doporučuje, pokud se pacient cítí dobře. Úmrtnost výrazně zvýšil u pacientů nad 50 let věku, a operace byla velmi riskantní v tomto věku.

Prognóza koarktace aorty

Většina pacientů s tzv.. caorktacije dospělá forma zemře před dosažením věku 40 let a komplikací, jako je hypertenze, aortální ruptury, bakteriální endokarditida, mozkové krvácení (vrozený aneurysma). Nicméně, 25% pacientů mělo normální prognózu z hlediska kardiovaskulárních přístrojů, a umřel na příčiny, které nesouvisejí s koarktace aorty.

Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" -
Coarctation of the aorta
Close