Vše, co potřebujete vědět o hypertenzi nebo vysoký krevní tlak

Vše, co potřebujete vědět o hypertenzi nebo vysoký krevní tlak

hypertension
hypertension

Není pochyb o tom, že vysoký krevní tlak je hlavním rizikovým pro ischemické choroby srdeční, jako jsou angina pectoris, infarkt myokardu, cévní mozková příhoda a chronické onemocnění ledvin. Vysoký krevní tlak je onemocnění, které způsobuje patologické změny v srdečním tzn. Hypertenze zvýšení tepové a snižuje ledviny. Pacienti s vysokým krevním tlakem mají pětkrát vyšší riziko ischemické choroby srdeční a dvacetkrát vyšší riziko cerebrovaskulárních smrti.

Co je krevní přítlačný

Chcete-li pochopit, co to znamená, vysoký krevní tlak, musíme nejprve vědět, co je krevní tlak. Krevní tlak je vlastně tlak v tepnách lidského těla, který se vyskytuje jak srdce pracuje pumpovat zásadu, že pumpuje krev přes velkých tepen, které se rozdělí do menších tepen a kapilár, které nadále dodávat tělu krve obohacené o kyslík, Po tom, krev se vrací do srdce pomocí žil. Krev proudící tepen vytváří tlak na stěny cév, a tento tlak se nazývá arteriální tlak. Tento tlak musí být dostatečně silné, aby dostatečně průtok krve v průběhu aktivity a při relaxaci. Arteriální tlak vyplývající z vytěsnění krve do aorty v levé komory srdce a krev tlačí přes plicní chlopeň do plicní tepny do pravé komory srdce. Další síla produkují tepny při vytváření odpor proti průtoku krve. Pokud kapiláry jsou široce otevřené, krev může snadno vytékat přes ně. Nicméně když kapiláry zúží, průtok krve v nich, je obtížná a zvýšit tlak v kapilárách a pak se objeví vysoký krevní tlak. Zvýšený krevní tlak může způsobit poškození tepen a srdce. Arteriální tlak je rozdělen do systolického tlaku nebo maximální hodnota tlaku v době kontrakce srdce a diastolického tlaku nebo minimálním tlaku v okamžiku, kdy srdce relaxuje.

Definujte hypertenze nebo vysoký krevní přítlačný

Pokusíme-li se definovat hypertenze můžeme říci, že kritéria pro diagnózu hypertenze jsou kontroverzní, protože krevní tlak se zvyšuje s věkem a liší se od jednoho k dalším měření. Největší počet autorů se domnívá, že hypertenze je přítomna, pokud diastolický tlak neustále překračuje 100 mm Hg u osob ve věku nad 60, nebo 90 mm Hg u osob s méně než 50 let. To je si myslel, že cévní komplikace hypertenze je dán zvýšením krevního tlaku. Systolický krevní tlak vyšší než 200 mm Hg je extrémní krevní tlak, a je považován za maligní hypertenze.

Když říkáme, definování hypertenze můžeme říci, že hypertenze, že nevedlo k zjevných změn srdce se nazývá "hypertenzní cévní onemocnění."

Ale když hypertrofie levé komory existuje, srdeční selhání a ischemickou chorobou srdeční "hypertenzní cévní onemocnění" je vhodnější termín.

Jakákoliv forma hypertenze je neobvyklá před dosažením věku 20. let. Mladí lidé jsou často způsobeny chronickou glomerulonefritidou, stenózou renální tepny, pyelonefritida, nebo koarktace aorty.

Přechodové zvýšení krevního tlaku způsobené vzrušení, strachu nebo únavy a zvýšit pouze systolický krevní tlak u starších ztrátě elasticity velkých tepen neodráží hypertenzní nemoc.

Pokud chceme definovat hypertenze musíme mluvit o svém zařazení:

Primární hypertenze: v asi 85% případů, neexistuje zjistitelné příčina hypertenzní cévní nebo kardiovaskulární onemocnění. Esenciální hypertenze se obvykle objevuje mezi 25 a 55 let let. Rodinná historie je obvykle možné nalézt informace o hypertenzi (útoky, náhlá smrt, srdeční selhání). Nejčastěji u žen než u mužů. Změny tlaku v časných stádiích jsou dočasné, ale později se tlak stále roste, a to i v případech, kdy je prokázané onemocnění je možné, že tlak se mění v závislosti na např.. psychického stresu, zejména hněv, urážky nebo porážka. Krevní tlak byl nižší, když je měřeno u pacientů, kteří jsou ležících, než v případě, kdy jsou pacienti zkoumány v klinické praxi. To je také nižší Whan krevní tlak, pokud měřeny u pacientů doma nebo během denních aktivit. Diagnóza není dosud stanoveno, jaké hodnoty by měly být brány jako směrodatné definovat hypertenze.

Upozornění: Všechny výše uvedené platí i pro jiné formy hypertenze. Diagnóza esenciální hypertenze, nemohou být umístěny pouze na základě svého přezkumu a opakování určitých příčin.

Renální hypertenze

Cévní - jako snad může nejčastější léčitelné příčinou hypertenze považovat za zúžení jedné nebo obou renálních tepen v důsledku aterosklerózy, fibromuskulární hyperplazie, nebo v důsledku jiných příčin. Má stejný průběh jako hypertenze, ale může být detekována přítomnost těchto podmínek:

- V případě, že ve věku nad 50 let, v případě, že je dilatace z epigastriu nebo renální tepny

- Je-li kdekoli ateroskleróza, a pokud tam jsou rozdíly v rozsahu a venku vypadá na rozdíl od doby, kdy se zdá, v cévách

- V případě, že byly prodlouženy hyper koncentrace kontrastní látky v urografie, který může být viděn v nemocné ledviny

- Pokud je zvýšené množství aktivity reninu v renální venózní krvi (ve vztahu ke druhé ledviny)

- V případě, že vylučování radioaktivního materiálu z ledvin je normální

- Pokud arterioskleróza nebo fibromuskulární ledvin hyperplazie může prokázat, s r. arteriogram.

Funkční význam těchto změn se určuje pomocí Howard-Stame testu vykazující sníženou koncentrací sodíku a zvýšené osmostat v moči na straně, která je ovlivněna.

Parenchimal - chronická glomerulonefritida a pyelonefritida jsou největší skupinou doposud známé příčiny hypertenze. Méně často,, jednostranný pyelonefritida, ale on je operováno. Ve vzácných příčin jsou zahrnuty polycystických ledvin a vrozené nebo získané obstrukční hydronefróza. Akutní glomerulonefritidy je často spojena s hypertenzí.

Endokrinní - pheochromocytom tumor dřeň nadledvin žlázy nebo (méně často) hromafinog tkáň podél vlákna. Způsobení přetrvávající nebo občasné přítomnosti hypertenze, noradrenalinu nebo adrenalinu v krvi. Hypertenze může způsobit a Cushingův syndrom, primární aldosteronismus, nedostatek 17 - hydroxylase, vrozená nadledvinka hyperplázie s virilizmom a předávkování deoxykortikosteronu v léčbě poruchy Nadledvina následuje eozinofilní nádorem hypofýzy, která způsobuje akromegalie.

Koarktace aorty - vrozené zúžení aortálního oblouku vede k hypertenzi horních končetin a krčních tepen. Krevní tlak v nohách je normální nebo snížená.

Různé efekty - hypertenze různé síly je setkání v práci s vyjádřenou toxemia, pak v případě nádoru nebo hematom, které vedou ke zvýšení nitrolebního tlaku, než-distenze močového měchýře a v pozdních fázích Polyarteritis, šíření lupus ervthematosus a sklerodermie.

Gestační hypertenze dochází během těhotenství u žen, které měly normální tlak a může předložit s preeklampsie, která se obvykle vyskytuje po 28 týdnech těhotenství s následným vysokým tlakem po dobu několika hodin, je charakterizována výskytem proteinurie a otoky, jako těhotenství pokroky a edém růst a eklempsija obtížné situace z výše uvedených příznaků.

Maligní hypertenze - nějaká forma trvalé hypertenze může být nebezpečné. Diastolický tlak stoupne nad 130 mm Hg a vede k výraznému nekróza arteriol, a pak pokračuje selhání ledvin, a papilární edém. Papilární edém může předcházet renální insuficience. Termín "maligní" se používá, protože úmrtnost je velmi vysoká a blíží 100% v průběhu dvou let, pokud to není léčena.

Patogeneze: základní a renální hypertenze způsobené zvýšenou odolností v periferních arteriol. Mechanismus tohoto výskytu je v současné době, neznámé. Až do vzniku srdečního selhání nebo edému, snižuje srdeční výdej. Presorenalne látky mohou mít roli v esenciální a renální hypertenze, ale to nebylo prokázáno, že v klinické praxi.
V feochromocytom hypertenze je způsobena různými faktory a zvýšenou srdeční výdej a periferní odpor vyplývající z přítomnosti adrenalinu a noradrenalinu v krvi. Není znám žádný mechanismus hypertenze z důvodu Nadledvina glukokortikoidů, aldosteron a deoxykortikosteronu. Hypertenze v koarktace aorty jsou přímo závislé na sevření. Levé komory vysunout krev v "malé komory", i když funkce ledvin mohou být rovněž zapojeny.

Patologie hypertenze

Přetrvávající hypertenze vede k reverzibilní zúžení tepének nejprve, ale později tyto změny stanou trvalými v důsledku ztluštění intimy, hypertrofie svalových vláken a skelná degeneraci. V maligní hypertenze, arteriol nekróza (zejména v cévách ledvin krve) se velmi rychle rozvíjí a je zodpovědný za formationof akutního stavu selhání ledvin. Sekundárně vede k hypertrofie levé komory srdeční a selhání, stejně jako změny v arteriol. Hypertenze urychluje aterosklerotické proces v koronárních a mozkových tepen, časté důsledky se projevují ve výskytu infarktu myokardu a mozkové krvácení nebo trombóza.

Chcete-li definovat hypertenzi, musíme znát klinický obraz hypertenze:

Klinické a laboratorní nálezy byly zaměřeny převážně na stupni cévní poškození, jakož i důležitých orgánů: srdce, mozku, ledvin, očí a periferie tepny.

Symptomy zahrnují mírné až středně vyjádřený esenciální hypertenze je dobře snášen. Na dobu neurčitou příznaky poté, co pacient naučí mít "vysoký krevní tlak". Odvahou suboccipital bolest se vyskytují brzy ráno a udržuje po celý den, ale je možné očekávat jakýkoli typ bolesti hlavy (včetně i simulace migrény). Jiné obyčejné stížnosti patří: závratě, pocit tíže v hlavě, únava, ztráta energie, bušení srdce. Tyto příznaky se vyskytují kvůli obavám o přítomnosti hypertenze nebo z důvodu souvisejícího psychického stresu ..

Pacienti s pheochromocytomas, které vylučují převážně norepinefrin obvykle mají přetrvávající hypertenze. Střídavě zprávy katecholaminů vede k útoku (což může trvat několik minut nebo hodin) akutní úzkosti, bušení srdce, hluboké dýchání, bledost, zimnice, nevolnost a zvracení. Během zvýšení útoku, krevního tlaku a anginy pectoris může rozvíjet nebo akutní plicní edém. V primárním aldosteronismem pacienti mohou mít obecná zpětná vazba epizody svalové slabosti nebo obrny, parestézie, a polyurie nykturie.

Pokud srdce je ovlivněna, pak je paroxysmální noční dušnost nebo astma s nebo bez příznaků chronické levé komory. Můžete si vytvořit anginy pectoris nebo infarktu infarction.Renal změny nevedou k velmi výraznými příznaky. Nykturie je možné nebo alternativní hematurie. Onemocnění periferních tepen často vede k intermitentní klaudikace. Pokud je terminál aorta ovlivněna zúžením je bolest v oblasti hýždí a dolních částí zad při chůzi, a muži se bezmocný.

Změny v mozku vedou k hemiplegie a afázie v důsledku trombózy nebo náhlé krvácení, které může vést k smrti během několika hodin nebo dnů. V maligní hypertenze (a občas v její nepřítomnosti) se objeví silné bolesti hlavy, zmatenost, kóma, křeče, poruchy vidění, přechodné neurologické příznaky, nevolnost a zvracení (hypertenzní encefalopatie). Mechanismus vzniku není znám. Některé role ve vytvoření mohou mít edém mozku, a pokud budete mít léčbu, změny jsou reverzibilní.

Fyzické příznaky závisí na příčině hypertenze, jeho trvání a intenzitu a úroveň poškození život zachraňujících orgánů.

Krevní tlak

Diagnóza hypertenze, nemohou být umístěny u pacientů do 50 let věku, pokud Váš krevní tlak nepřesahuje hodnotu 140/90 mm? Hg, nebo když pacient potřebuje odpočívat alespoň 3 krát po dobu 20 minut nebo více, a to je v rodinném kruhu. Během měření krevního tlaku v normálním způsobu hodnot? Může být vyšší, než když není hypertenzní nemoc, protože ve výnosech mír, krevní tlak normální, je to ve skutečnosti, cévní hyperaktivita, ne hypertenze.

Sítnice - Keith - Wageneirova (KW) ke změně klasifikace na vysoký krevní tlak má prognostický význam a dobře zapadá do klinického průběhu.

KW1 = minimální arteriální konstrikce

KW2 = Něco výraznější zúžení tepen a žilní posunování.

KW3 = Fluffy typ exsudátu z "vatou" s červeným lemem a kruhové krvácení.

KW4 = Bez ohledu na to, který z výše uvedeného navíc papily, oční disk výšce, fyziologické dutiny zamazání, rozmazané okraje disku. Maligní hypertenze je vždy spojen s papiloedémem ..

Srdce a cévy - může být slyšet, hlasitý, druhý tón nad aorty a systolického tlaku dumpingu třesku. Nemoc může být prokázána zvýšením levé komory. To je také pozorováno selhání levé srdeční komory, změny v bazálních plic stran a pulsus zvýšil rytmus.

Pulse potřebuje - je nutné, aby se přímé srovnání impulsů v karotických, radiální, stehenní a podkolenní tepny a tepen na nohou. Je třeba upozornit na přítomnost nebo nepřítomnost pulsu ve velkých tepnách, včetně břišní aorty a ilických tepen. Krevní tlak by měl být měřen v obou pažích a nohou.

Brain - Lze nalézt neurologické příznaky mozkové trombózy nebo krvácení. Z neurologických příznaků je přítomna pozitivní Babinski nebo Hoffmann a někdy čistá hemiplegie nebo hemianopsie.

Hormonální stav - Pokud se objeví příznaky Cushingova nemoc je to nutné, aby je informovaly: full-body obezita, hirsutismus, akné, může být posunuty přítomností Nadledvina nádorů. V primárním aldosteronismem je také ochablý ochrnutí a svalová slabost a hyperaktivita nebo absence šlachových reflexů.

Koarktace aorty - stehenní tepna pulzní oslabena nebo prodloužen ve srovnání s radiální tepny pulsu. U mladých lidí je uvedeno zjištění potvrzuje diagnózu koarktace aorty. Diagnóza je potvrzena přítomnost bazální šumění který je přenášen v interscapular oblasti. Lze nahmatat a vedlejší tepny podél spodního okraje žeber a lopatky, zejména kolem okrajů.

Parenchymu ledvin: Pacienti mají vzhled a vůni urémie. Polycystické ledviny jsou velké a může dobře být prohmatán.

Laboratorní nálezy také důležitou roli, když chceme definovat hypertenze.

Rutinní vyšetření moči může ukázat nízké specifické hodnoty?, Že sleduje parenchymu onemocnění ledvin nebo Nefropatie v primárním aldosteronismem. V obou případech, PNP vzrostl z důvodu postupného urémie může vést k anémii. Nicméně, v koncentraci aldosteronismem draselného je nízká, zatímco koncentrace sodíku a C02 jsou zvýšené, Opačný závěr je možné v urémie v souvislosti s primární onemocnění ledvin.

Nefroskleróza je doprovázen jevy proteinurií zrnitých a občas mikrohematurií, na základě těchto prvků může být rozlišen od chronické nephrite.

Pokud v průběhu zkoušky se najde bacilluria svěží a čisté, je to ve prospěch chronické pyelonefritidy. Méně časté jsou změny počtu leukocytů. Piuria není obyčejný nález. U všech pacientů musí být provedena kvantitativní kultury čistých vzorků a opakoval to v pravidelných intervalech, může stejně jako v chronická pyelonefritida bacilluria občas být přítomen.

Pokud klinický obraz je v souladu nemoci Cushingova, nebo feochromocytom je třeba provést kvantitativní stanovení 17 Hydroxysteroide a 17 Ketosteroide v moči. Není nutné, aby rutinnímu určení aldosteronu v moči s výjimkou velmi rapurpurne rýh a zrna kůže. Jedna ledvina termín fázi, nebo v krajních případech. Diagnóza je potvrzena biochemickou analýzu ..

Radiologické nálezy jsou důležitou metodou, kdy chceme definovat hypertenze.

Rentgenový snímek může odhalit Uzur žebra a malé tlačítko s aortální koarktace aorty a srdečního stupně zvětšení, které je způsobeno hypertenzí. Intravenózní urografie může informovat nás o relativní velikosti ledvin, harmonogram kontrast, změnou polohy ledvin, přítomnost obstrukce, a pilonefritisu ledviny.

EKG založená může určit stupeň hypertrofie levé komory přesně tak, jak známky poškození životaschopnosti v koronárních tepen a vyjádřil Q vlny. V aldosteronismem byl rozšířen Q-T interval.

Možná budete muset udělat to jednou a transfemoral aorto pravopis. Kontrast je nutné aplikovat před oddělením renálních tepen, analýza radioizotopů vylučování v obou ledvinách, moči na konkrétní ledvin (měření výraz vody, elektrolytů, inulinu, PAH).

Řízení analýza hypertenze

Jsou vhodné periodické oftalmologické vyšetření, EKG stanovení stavu srdce a ledvin, radiografia hrudníku, PSP vylučování, NPN, specifická hmotnost moči, stejně jako stanovení bílkovin v moči. Tímto způsobem je možné sledovat průběh nemoci.

Léčba hypotenze toků

Mnoho pacientů s hypertenzí, zejména žen středního věku cítit se dobře a ne vyléčit. Proto je nezbytné, aby bylo opatrné, pokud jde o rozhodnutí a doporučení na léčbu.

Hypertenze má jiný význam v souvislosti s různými pacienty, a proto by léčba závisí na stupni závažnosti hypertenze a přítomnost komplikací.

Léčba komplikací

Následující komplikace jsou popsány v městnavým selháním: koronárních, mozkových, ledvin, angina pectoris, infarkt myokardu, mozkové krvácení, mozková trombóza a selhání ledvin.

Neexistuje žádný známý důvod pro bolest hlavy hypertenze, ale to je často emocionální původ, s výjimkou případů akcelerované nebo maligní hypertenze. Návrh a vysvětlení jsou často užitečné.

Úbytek hmotnosti

Obezita nemusí nutně být doprovázeny vysokým krevním tlakem. Nicméně existuje silná souvislost mezi obezitou a vysokým krevním tlakem. Obézní lidé mají třikrát větší pravděpodobnost, vysoký krevní tlak ve srovnání s normální hmotností lidí. Obézní lidé mají navíc množství krve, které se vysoký krevní tlak je velmi zátěž na srdce. Možná je to důležité zdůraznit, že je obtížné trvat na dietu. Normalizace tělesné hmotnosti u obézních pacientů mohou snižovat krevní tlak, nebo dokonce aby se na normálních hodnot. V těžkých forem vysokého krevního tlaku, snížení tělesné hmotnosti je účinnější léky. Je třeba poznamenat, že se stárnutím velkého počtu lidí se v hmotnosti. Důvodem pro to je následující: po 25 letech živých organismů je třeba 10 kalorií méně za den na každý rok života. Osoby ve věku 50 musí den se zavede méně 250 kalorií (25 x 10). Zadáte-li 100 kalorií každý den více (například, jeden krajíc chleba), pro rok budete dostat pět kilogramů hmotnosti.

Snížení příjmu soli

Léčba vysokého krevního tlaku patří snížení příjmu sodíku. Velký omezení příjmu soli není nutné. Doporučený denní příjem jedné čajové lžičky soli. To může snížit krevní tlak o 10 mmHg. Aby bylo možné realizovat trochu soli se doporučuje mít dietu s více čerstvé zeleniny a ovoce. Jídlo místo soli je třeba doplnit bylinné koření a citron. Vyhněte se konzervované výrobky, chutné maso a mléčné výrobky, stejně jako všechny ostatní pikantní výrobky, včetně zeleniny uložených na zimu (kyselé zelí, paprika, okurky, atd..).

Fyzická aktivita

Pravidelná fyzická cvičení je prospěšné pro pacienty s vysokým krevním tlakem. Bylo zjištěno, že tělesné cvičení snižuje krevní tlak a činí osoby motivovaný pro léčbu. Před zapojit do fyzické aktivity, je nejprve nutné, aby byly zkontrolovány fyzicky, zejména zátěžový test fyzické námahy, určit velikost zatížení. Fyzická aktivita může také být škodlivé, pokud není správně dávkovat. Chůze, jízda na kole a plavání se doporučuje. Cvičení se nedoporučuje, pokud jsou prováděny další pohyby hlavy nebo statické zatížení (zvedání, tlačení auta a tak dále). Tělesná aktivita musí být dobrá. Fyzická aktivita odložit za nepříznivých povětrnostních podmínek (teploty pod 0 ° C nebo nad 25 ° C ve stínu, vlhkost přes 70%)

Relaxační techniky

V posledních letech se zvýšil zájem v různých relaxačních technik při léčbě vysokého krevního tlaku. Tato metoda může dostat dobré účinky v duchu předpjatého osoby. Je třeba poznamenat, že tato léčba musí být použity s dodržováním diety, fyzické aktivity a farmakoterapie. Různé techniky jsou relaxační cvičení, jóga, transcendentální meditace a další.

Prognóza hypertenze

Přestože pacienti s vysokým krevním tlakem snadné mít normální život, obracejí se na neléčenou hypertenzí kardiovaskulárních onemocnění umírá komplikací do 20 let.

Mezi základní příčiny hypertenze jsou odpovědné za smrt, stejně jako v Cushing onemocnění, Polyarteritis a koncových nefritidy.

Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" -
hypertension
Close