Eisenmengerova syndrom

Eisenmengerova syndrom

Eisenmenger syndrome
Eisenmenger syndrome

Eisenmengera syndrom byl popsán jako defekt komorového septa s pravým ventrikulární hypertrofie, jízda na koni aortu a cyanózu. Pokud jde o frekvenci, je více než zastoupena v rámci reverzních zkratů. Zde přichází na mysl komorového septa vadu, perzistující ductus arteriosus persistens a síňového septa defekt. Příčiny plicní hypertenze nejsou známy. Zvýšená plicní vaskulární rezistence vede k pravé srdeční komory a zadní Shant. Ale krev stále proudí z leva do prava, ale i zprava doleva, krev z plic, kyslík obohacené, znovu se vrací do plic místo jít do zbytku těla. Z tohoto důvodu, tam jsou některé změny v plicích, tepny se úzký a tuhý, a proto zvyšují tlak v plicních tepnách. Když krevní tlak v plicích stává větší, než je tlak v krvi, které prochází zkrat obrátí, pak se nazývá Eisenmengera syndrom. Krev s nedostatkem kyslíku z levé strany srdce, jde do levé komory a dále do zbytku těla, které v tomto procesu není dostatek kyslíku obohaceného krev.

Klinický obraz Eisenmengera syndromu

Symptomy a příznaky syndromu Eisenmengera

Často únava vede k mírným nebo významné dušnosti. Komorová a síňového septa defekt vede ke vzniku cyanózy s polycythemia a klubových prsty. Reverzní ductus arteriosus persistens způsobuje cyanózu dolních končetin a nohou. Je možné nahmatat akci pravé komory a. Plicní, podél levé hrudní hranice systolický šelest je slyšet, může být slyšet, a brzy systolický plicní šok. Eisenmengera syndrom může způsobit další komplikace, jako je městnavé srdeční selhání, biliární váčku, krvácení, krevní sraženiny, problémy s ledvinami, závratě, vysoký červených krvinek, nedostatek železa, bušení srdce, bolesti hlavy, mozkové abscesy, rozmazané vidění, mdloby, dušnost a otoky kloubů. Většina z těchto příznaků syndromu Eisenmengera může být brzy oznámení, a měly by být hlášeny svým pediatrem. Tyto příznaky mohou být podobné jako u jiných onemocnění srdce.

Radiologické nálezy syndromu Eisenmengera

Na rentgenovým může uzavřena velký, pulzující aktivní plicní tepnu a plicní kresba méně výrazný.

EKG Eisenmengera syndromu

Obvykle je pravé hypertrofie s předními P vlny.

Echokardiogram z Eisenmengera syndromu

S tímto postupem, který zkoumá strukturu srdce pomocí zvukových vln můžeme vidět tok krve přes patent ductus arteriosus a zjistit, co je velikost otvoru a kolik krve prochází.

Magnetická rezonance Eisenmengera syndromu

Tento postup používá velké magnety a rádiových kmitočtů představit strukturu srdce a to je užitečné pro stanovení plicních tepen tlaků.

Speciální zkoušky syndromu Eisenmengera

Srdeční katetrizace, angiografie a kardiografie pomocí barviva ředění křivek je možné určit velikost Shant.

Léčba Eisenmengera syndromu

Chirurgické intervence není užitečná v přítomnosti syndromu Eisenmengera, ale může být zabráněno, pokud na okamžiku, kdy je objevil otvor, který způsobuje, že plicní hypertenze. Léčba syndromu Eisenmengera závisí na několika faktorech, jako jsou: věk, aktuální zdravotní stav, anamnéza, jak pokročilé onemocnění, zda pacient sedí vhodnou léčbu, prognózu progrese onemocnění a další. Léčba syndromu Eisenmengera se skládá z léků,, kyslíku během spánku nebo odpočinku, odstranění krve krev je nahrazen intravenózním fyziologickým roztokem a další.

Prognóza pro Eisenmengera syndromu

Většina pacientů zemřelo před dosažením věku 30 kvůli dekompenzace srdce, cévní trombózy, nebo endokarditida.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Eisenmenger syndrome
Close