Trikuspidální atrézie

Trikuspidální atrézie

Tricuspid atresia
Tricuspid atresia

Trikuspidální atrézie se vyskytuje velmi malé procento novorozenců (asi 0,005%). Většina pacientů s tímto onemocněním mají jiné onemocnění srdce. Trikuspidální atrézie se může objevit jako izolovaný defekt, pak spojena s plicní arteriální stenózou a síňového septa vady nebo v souvislosti s vadou komorového septa nebo patent ductus arteriosus persistens. Krev z pravé síně přechází do levé síně, přichází do plic a procházející vady srdeční přepážku v pravé komory, nebo v případě, je-li základní pravé komory a plicní arterie je v tomto případě prochází ductus arteriosus z aorty persistens se do krevního oběhu. Trikuspidální atrézie zabraňuje srdce dodávat tělu krví obohaceného kyslíkem. Tato vada se vyskytuje ještě před narozením, protože trikuspidální chlopeň se nevyvíjí správně. Vzhledem k tomu, krev není schopna protékat ventilem trikuspidální, pravé komory nedokáže vyvinout. Děti narozené s trikuspidální atrézie pneumatiky snadno, mají modravý kůži a jsou často dech.

Test může vytvořit silnou, apikální impuls a systolický šelest a tril podél levého okraje hrudní kosti, pak cyanóza, polycythemia a tlustší prsty.

EKG Trikuspidální atrézie

EKG ukazuje elektrické osy odchylku doleva nebo ventrikulární hypertrofie. Pro definitivní diagnózu je nutné, aby se srdeční katetrizace a angiografie kardiograf. Pokud se jedná o nízké plicní krevní průtok, metoda volby je anastomóza mezi. Subclaviae a plicní tepny. Zatím se neprokázalo, že je užitečné anastomózy mezi pravou síní a plicní tepny.

Trikuspidální atrézie léčba

Jakmile jsme se vytvořit existence trikuspidální atrézie dítě bude přijato do novorozenecké jednotce intenzivní péče, kde dítě dýchá s pomocí dýchací přístroje a připraveny k operaci. V první operaci, v případě potřeby, je umělé zkrat umístěn pro udržení průtoku krve do plic. Po krátké přestávce, a obnova dětského kardiologa rozhodnout, kdy půjdou do další operaci, která je Hemifontan postupy nebo Glenn sunt, který se připojuje poloviny žíly, které nesou krev s nízkým kyslíku přímo do plicnice. Na konci je Fontan postup, ve kterém je zbytek ze žíly, které nesou krev s malým množstvím kyslíku přímo připojen k plicní tepnu a ona dále přenáší tuto krev do plic.

Prognóza Trikuspidální atrézie

Po operaci, se pacientův stav se zlepšuje, ale může způsobit komplikace, jako arytmie, řídká stolice, které trvají ve čtyři dlouhé období, nahromadění tekutiny v peritoneální dutině, městnavým srdečním selháním, zablokování umělé shunt, cévní mozková příhoda nebo náhlá smrt. Prognóza není dobrá, pokud jde o život.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Tricuspid atresia
Close