Fontan postup

Fontan postup

Fontan procedure
Fontan procedure

Co je Fontan postup


Postup Fontan je otevřené srdce chirurgický zákrok používá u dětí s vadou struktury srdce a velkých cév, které jsou přítomny při narození, ve kterém je kanál vytvořené pro krve s malou kyslíkem obejít do pravé komory a předat přímo plíce pro nové kyslíku. Provoz Fontan se provádí jednat s několika komplexních vrozených srdečních abnormalit včetně trikuspidální srdeční chlopně chybí, trikuspidální srdeční chlopně je abnormálně vyvinutý, kdy plicní chlopeň nevyvíjí vhodně s neporušenou srdeční přepážku, když prvky na levé straně ze srdce nevyvíjejí úplně, když se lidé s velkou opustil komora a malý pravé komory, oboustranně sací pravé komory. Tento typ zdravotnického zákrok provedený u dětí ve věku dva až tři roky a před tímto lékařským zákrokem, mnoho dětí již obousměrné Glenn zkrat.

Postup Fontan může být provedeno různými způsoby, ale ve všech z nich spojuje zadní dutou žílu do plicnice. Pacienti s plicní vysokým krevním tlakem nemůže vykonávat Fontan postupy. Provoz Fontan dvě hlavní hybné síly umožňující průtok kyslíku špatné krve do plic se zvyšuje tlak v žilách a dýchání. Tlak v žilách se zvyšuje 3-4 krát v tomto postupu. Když jsme dýchat čerstvý vzduch, je objem uvnitř prsních zvyšuje a čerstvý vzduch nasáván do dýchacích cest. Současně se krev vtažen do plic a dýchacích cest, krev vstupuje do plic s nedostatkem kyslíku a je obohacený kyslíkem. Aby bylo možné operaci Fontan se provádí pacient musí mít dobré plíce.

Existují různé formy Fontan postupy, jako jsou například:


Atriopulmonary připojení nebo klasickým Fontan je operace, při níž je Sběrná komora ze srdce, který shromažďuje krev nedostatku kyslíku z těla oddělen od zbytku srdce a pak expanze sběrného komoře byl poté připojena k pravé plicní tepně který nese malou okysličenou krev ze srdce do plic a dýchacích cest.

Boční tunel nebo celková cavopulmonary připojení se používá, protože dospěl k závěru, že krev pochází z žíly v shromažďování Camber je rozvíření a produkuje sraženiny, která po vytvoření větší problémy. V této operace Fontan, je krevní oběh, který pochází z horní části těla připojen k horní části pravého plicní tepně, a poté, co Sběrná komora je připojen k dolní části této pravé plicní tepně, umělém tvaru poloviny materiál potrubí byl umístěn ve sběrné komoře.

Potrubí extracardiac je typ operace Fontan, ve kterém SVC spojuje pravé plíce plicní tepnu, ale IVC, která přichází z dolní poloviny těla je ve spojení s umělé hmoty ve tvaru trubice.

Aby byla úspěšná Fontan operaci, je nutné, aby jeden komory není příliš poškozena práce krev čerpání pod tlakem a plicních tepen musí zůstat uvolněná, jinak krev nebude moci proudit.

Problémy oběhu Fontan jsou polovina srdce selže, jaterní žilní vysoký krevní tlak, systémové žilní vysoký krevní tlak, poruchy srážlivosti, krev teče v uzavřeném kruhu, pravé síně dilatace, vysoký krevní tlak, abnormální spojení mezi žil a tepen, dysfunkce jasné tekutina, která běží po celém těle a neschopný dělat fyzické cvičení.

Po operaci Fontan některé děti jsou schopny se vypořádat s velmi fyzickou aktivitou, zatímco u některých dětí, a jen málo úsilí je těžké břemeno, ale většina z nich je ve středu. Většina dětí po operaci Fontan použít krev ředidlo, aby se zabránilo vytváření sraženin v krvi.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Fontan procedure
Close