Koronární bypass

Koronární bypass

Bypass
Bypass

Koronární bypass je operace na srdci pro překlenutí zúžení věnčitých tepen - krevních cév, které zásobují srdce. Chcete-li obejít toto jsou použity tepny nebo žíly pořízené od jiných místech těla, kde jejich přítomnost není nutná. Bypass se používají pro krev, nad striktury, vést k zúžení níže. To znamená, že srdce dostane dostatek kyslíku pro normální provoz.

Bypass na srdce, je operace, která pacient potřebuje k zajištění běžného fungování v každodenním životě. Bypass řeší bolest anginy pectoris, infarkt myokardu brání, a u pacientů, kteří jsou již po infarktu předejít dalšímu zhoršování funkce myokardu. Vzhledem k tomu, ze rozsah ischemické choroby obtok je nejčastěji provádí chirurgický zákrok na světě.

Tyto nádoby používané pro obtok jen štěpů. Existují dva základní typy bypass štěpů: žilní a tepenné. Žilní štěpy obejít díky svým vlastnostem nízkou kvalitu zdi a umístěny na koronárních cév s menším významem. Arteriální Nulové štěpy jsou delší a lepší přežití. Artery bypass graft je nejpoužívanější a umístěn na přední straně komory větve levé věnčité tepny. Vyživuje přední hrudní stěny, z nichž vzlétnout a snadno přeneseny do srdce. To je široce přijímané a téměř povinné způsob přemostění přední levé komory poboček koronárních tepen.

Bypass obvykle trvá 3-5 hodiny a během postupu je pacient v celkové anestézii. Bypass operace začíná paralelní práci na přípravě hrudníku a končetin (nohy nebo paže), z nichž jsou užívajících tepenné nebo žilní štěpy. Práce na hrudi, začít s otvorem hrudní, který je řez svisle, a pomocí speciálně navržených nástrojů, okraj hrudní kosti pohybovat se odděleně. To umožňuje chirurg volný přístup do perikardiální dutiny (perikard), otevření se dostáváme k srdci.

Během bypass, srdce je v klidu, a všechny důležité funkce jsou podporovány prostřednictvím zařízení pro mimotělní oběh. Toto zařízení poskytuje umělé okysličování krve přes fyziologické úrovni, a průtok všech částí těla, takže je pochopitelné, proč tento stroj je slang tzv. umělé "srdce-plíce." Tato forma umělého oběhu a umožňuje regulaci tělesné teploty je snížena na úroveň mírnou, střední nebo hluboký podchlazení. Cévní svorka je umístěna na aorty ze srdce, který je oddělen od zbývajícího oběhového krevního oběhu. Tímto způsobem je možné, aby zastavit srdce, s podáváním studena draslíku v koronárních tepnách. srdce stane imobilní a uvolněně, protože srdce se zastaví v diastole fáze, která umožňuje pracovat v klidném operačního pole.

Bypass Chirurg začíná koronární srdeční operaci na povrchu, těsně nad, koronárních tepen, s malým řezem (řez). Řez rozšiřuje se speciální nůžky o délce 5-8 mm, a pak dárce cévy (tepny nebo žíly) se těší speciální šicí materiály pro koronární tepny. Po dokončení bude chirurgický zákrok na srdci, s aortální svorky odstranění stanoveny normální krevní oběh v koronárních tepnách. Od uvedení kanalizace v osrdečníku a dráty pro dočasné kardiostimulátoru vede do finální fáze provozu. Hrudníku je uzavřen a pacient je transportován do jednotce intenzivní péče, a tak končí boční operaci.

Ve většině případů, rutinní obejít otevřené operaci srdce nevyžaduje krevní transfuzi. Pokud transfuze je zapotřebí, to znamená určité riziko. Zvláštní opatření, aby se zamezilo přenosu infekčního materiálu v krvi.

Bypass se obvykle provádí na zastavení srdce. V některých případech však, že je možné provést obtok na pracovní srdce. Operace na tzv.. Tlukoucí srdce provádí u pacientů, kteří vyžadují menší počet obchvatu nebo u rizikových pacientů, pokud je to možné.

Pacient by měl vědět, že počet vložených obchází je relativní, a ne vždy odpovídají závažnosti onemocnění. Pacient, který získal čtyři bypassy není nutně "nemocná", než ti, kteří dostávali pouze jeden bypass. Stav koronárních tepen, funkci levé srdeční komory a komorbidit určuje závažnost pacientům po operaci kardio.

Délka obchvatu závisí na několika faktorech. Člověk musí mít na paměti, že s bypassem chirurgem jediný most zužující, ale nemůže zastavit progresi onemocnění, a nové zúžení může dojít v průběhu času v rámci obchvatu. Také, některé žíly obejít kratší než arteriální. Použití tepnu na přední komory větve levé věnčité tepny je posvátný. Pacient po operaci bypassu musí zásadně změnit svůj způsob života a stravování prodloužit maximální dobu obchvatu.

Minimálně invazivní srdeční bypass, má stejný nárok na pacienta, stejně jako konvenční boční otevřené operaci srdce, ale má tu výhodu, že může být provedena na bijícím srdci. Pacienti, kteří mají minimálně invazivní srdeční bypass mají lehčí a kratší zotavení a méně bolesti při hlubokém dýchání po operaci. Minimálně invazivní srdeční bypass přináší i další výhody, jako je kratší pobyt v nemocnici po operaci, menší riziko infekce, menší krvácení, a méně nákladné.

Komplikace po bypassu otevřené operaci srdce se může projevit v různé míře. Nicméně, jeden z nejjednodušších klasifikace komplikací je jejich rozdělení do dvou skupin: letální a neletální. Podle smrtelných komplikací znamená fatální komplikace byly přímou příčinou úmrtí pacientů, a naštěstí, jsou vzácné. V druhém případě jsou to drobné komplikace, které se nijak významně ohrozit pacienta a nemají vliv na jejich léčbu a rehabilitaci. Velký problém nastává v případě, že non letální komplikace nerozpoznal čas a "Domino" zásadu vést k vážnému narušení v těle, které jsou v některých případech smrtelné. Mezi nejčastější komplikace při bypass bypassu otevřené operaci srdce, jako infarkt myokardu, mozkové myokardu, neurologické problémy, plicní problémy, infekce, krvácení poruchy, a srážení krve.

Zotavení po obtokového otevřené operaci srdce má několik fází a je ovlivněna jak jednotlivých charakteristik pacienta, a na typu a závažnosti operace. Po bypass, pacient cítí horší, ale je to jen dočasné v důsledku poranění během bypass. Proto se ve všech srdečních nemocnicích provádět předoperační přípravu pacienta. To zahrnuje nejen hygienické a dietetické přípravu pacienta, ale také sérii rozhovorů, během kterého zkoušení a psychologická příprava pacientů pro bypass. Během svého pobytu na klinice, jsou pacienti postupně zaváděny v průběhu bypass, léčba na jednotkách intenzivní péče, jakož i opatření časné pooperační rehabilitace. Lékaři a zdravotní sestry s jejich rady a pokyny, ovlivňuje vás lépe připravit pacienty k návratu domů a jejich rychlejší adaptace na prostředí, ve kterém žili předtím. Zotavení z bypassu trvá několik týdnů, v závislosti na tom, zda je to otevřené srdce bypass nebo minimálně invazivní srdeční bypass. Po bypass by se měl starat o vysokou hladinou krevního cholesterolu a diety přizpůsobené k tomuto problému. Po bypassu je důležité věnovat pozornost hypertenze. Pacienti po bypassu by pravidelně cvičit a udržovat zdravou tělesnou váhu. Bypass pacienti by také měla být pravidelně navštěvovalo lékaře, řídit stres, účastní rehabilitačních programů, a pravidelné kontroly krevní cukr. Pacienti po bypassu by měly věnovat pozornost možným komplikacím a hlásit každou změnu svého kardiologa. Také pacienti musí nosit elastickou podporu na místě, kde se žíly na noze byly odstraněny. Hrudní dutiny je třeba několik měsíců zotavit se z bypassu. Po bypassu, mohou pacienti vést normální život jen v případě, že se budete řídit radami lékaře o zdravý život. Po bypass, jsou pacienti bez anginy pectoris a mají nižší riziko vzniku infarktu myokardu.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Bypass
Close