Kawasakiho nemoc

Kawasakiho nemoc

Kawasaki disease
Kawasaki disease

Co je Kawasakiho nemoc

Kawasakiho nemoc je zánět středních krevních cév, které mohou vést ke vzniku balónem ve stěně na věnčité tepny, který nese okysličenou krev do svalů. Tento balonem nebo aneurysma může vést k infarktu, ale to je velmi vzácné. Kawasakiho nemoc více se vyskytuje u dívek než u chlapců. Pouze malý počet kojenců a malých dětí rozvíjet akutní příznaky a Kawasakiho nemoci. Kawasakiho nemoc je uboze dohodnutá zdravotního pojištění, které je vzácné dětské onemocnění, ale je to stále nejčastější vaskulitida, které se vyskytují u dětí, většinou do 5 let věku. Kawasakiho nemoc více vyskytuje u chlapců než u dívek. Kawasakiho nemoc není nakažlivá pro ostatní děti a obvykle se vyskytuje v zimě a na jaře. Tato nemoc byla poprvé popsána v japonské pediatr Kawasaki Tomisaka kým je pojmenována.

Příčinou Kawasakiho nemoc

Příčinou Kawasakiho chorobou není přesně znám, ale předpokládá se, že jen některé infekce hrají důležitou roli. Zánět Kawasakiho chorobou pravděpodobně zahájí infekci v některých skupin pacientů s dědičnou tendenci k rozvoji imunologických poruch, které vedou k aktivaci zánětlivých procesů, které vedou k poškození stěny krevních cév. Kawasakiho nemoc není dědičná, ale genetická predispozice k jeho výskytu neexistuje. Kawasakiho nemoc není nakažlivá, ale není tam žádná možnost prevence tohoto onemocnění au některých pacientů této nemoci, zřídka, ale může se objevit znovu.

Známky a příznaky nemoci Kawasaki

Kawasakiho nemoc způsobuje úzkost dítěte a začíná s nevysvětlitelnými vysokými teplotami trvající po dobu pěti dnů. S příchodem teploty, je zánět oka bez roztržení nebo sekret z oka. Kawasakiho nemoc způsobuje vyrážku v na kůži dítěte, často horší v oblasti třísel, který vypadá jako vyrážka u spalniček nebo spála, vyrážka s papuly a další. Toto onemocnění způsobuje změny jako velmi červené rty, praskání suchých rtů, zarudnutí kolem bolestmi v krku a jazyka, což je berry vypadá s lesklými jasně červených skvrn nebo hrboly na zadní straně jazyka, silné zarudnutí v očích, kašel a výtok z nosu a žloutenka. Kawasakiho nemoc může způsobit zarudnutí a otok na rukou a nohou. Dva až tři týdny poté, co se příznaky objeví deskvamace počínaje horní části prstů ve velkých kusech. Více než polovina pacientů s Kawasakiho chorobou mají alespoň jedno zvětšené uzliny na krku nebo obojí. Ostatní příznaky se objevují jako otoky kloubů, bolesti kloubů, průjem, bolest břicha, zvracení, podrážděnost, bolesti hlavy, atd.. Nejzávažnější forma příznaků Kawasakiho chorobou je zapojení srdce, který může způsobit vážné a dlouhodobé komplikace, jako je systolický šelest, srdeční arytmie, perikarditida, myokarditida, zánětu srdečních chlopní nebo jako hlavní poruchové výskytu vydutí ve stěně koronární tepny. Hmotnost Kawasakiho chorobou závisí od dítěte k dítěti, a všichni pacienti nemají stejné klinické projevy a většina pacientů nebude rozvíjet komplikace na srdce, obvykle viděný pouze dvě procenta infikovaných dětí. Kawasakiho nemoc lze rozdělit do tří fází. Akutní fáze onemocnění Kawasaki je v průběhu prvních dvou týdnů a charakterizuje horečkou a jiných akutních problémů. Po tom přijde subakutní fáze z druhého až čtvrtého týdne, kdy počet krevních destiček a mohou být uvedeny balonem ve stěně koronární tepny. A konečně přichází fáze zotavení, která trvá od prvního do třetího měsíce, kdy jsou všechny laboratorní testy jsou normální a zcela odejmout změny cévy způsobené Kawasakiho chorobou.

Diagnóza Kawasakiho nemoc

Diagnóza Kawasakiho chorobou může být založena, pokud teplota pacienta je z nejistém původu, trvá 5 nebo více dní, a pokud jsou přítomny čtyři z pěti možných příznaků: zánět očních spojivek, zvětšené lymfatické uzliny na krku, jeden nebo oba, a změny v ústech, vyrážka a změny v kůži a končetinách. Pokud je to možné nastavit přesné diagnózy se považuje za neúplné onemocnění. Laboratorní nálezy nejsou specifické pro Kawasakiho chorobou, ale s nimi, je vidět, hmotnost a stupeň zánětu. Ty jsou označeny zvýšené srážlivost krve, mírná proteinurie, anémie, počet krevních destiček je obvykle normální na začátku nemoci, ale později se zvyšuje. Když jsme podezření na přítomnost výdutí, EKG a echokardiografie by mělo být provedeno a dodatečných zkoušek, pokud jsou odchylky na srdci.

Léčba Kawasakiho nemoc

Pacienti s Kawasakiho chorobou by měli být léčeni v nemocnici pro konstantní pozorování z důvodu možného výskytu změn srdce. Léčba zahrnuje léky, které snižují zánět a odstranit akutní problémy, které mohou nastat. Většina dětí po Kawasakiho chorobou nemá žádné dlouhodobé problémy, a proto je velmi důležité, aby pozorovat onemocnění v čase a zahájit včas léčbu.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Kawasaki disease
Close