Akutní infarkt myokardu

Akutní infarkt myokardu

Acute Myocardial Infarction - Heart Attack
Acute Myocardial Infarction - Heart Attack

Podstata diagnózy infarktu (akutní infarkt myokardu)

• Akutní infarkt myokardu je náhlá silná bolest v přední části hrudníku, což vede k hypotenzi a šoku.

• Akutní infarkt myokardu je zřídka bezbolestné, maškarádu akutní srdečního poškození, synkopa, mozkovou trombózu nebo úraz elektrickým proudem z "nevysvětlitelných" důvodů.

• Horečka, leukocytóza, zvýšená sedimentace, zvýšení AST a LDH během 24-48 hodin.

• EKG: abnormální Q vlny, s prodlouženým ST segmentu, později symetrický T vlna inverze.

Obecné porozumění infarktu (akutní infarkt myokardu)

Akutní infarkt myokardu je ischemická nekróza lokalizované části myokardu způsobené koronární okluze, vzhledem ke vzniku thrombus, nebo atheromatous zúžení. K výskytu akutního infarktu myokardu přijde a bez neprůchodnosti, pokud průtok v koronárních tepnách jsou dočasně snížena, např.. v pooperačním nebo traumatického šoku a z toho vyplývající hypotenze z jakéhokoli důvodu nebo v případě dehydratace.

Infarkt lokalizace a délka závisí na anatomické distribuci krevních cév, na místě aktuální a předchozí uzávěru a dostatečný přísun kolaterálního oběhu. Trombóza vyskytuje nejčastěji v přední větev levé koronární tepny, které má za následek takové přední infarktu stěně levé komory. Okluze levé tepny háček vede k anterolaterální myokardu. Trombóza pravé koronární tepny, což vede k infarktu zadní spodní části levé komory.

Klinický obraz srdečního záchvatu (akutní infarkt myokardu)

Příznaky srdečního infarktu (akutní infarkt myokardu)

Upozornění bolest - většinou v 1/3 pacientů, změny v obraze anginy pectoris, náhlé útok atypických anginy, nebo neobvyklých změn ve vztahu trávení, což může cítit ve své hrudi, předcházela akutní infarkt myokardu během několika hodin, dnů či týdnů .

Bolest z akutního infarktu myokardu - začít na dobu odpočinku (dokonce i ve spánku), nebo při činnostech. Podobné anginózní bolest v místě vpichu a šíření, ale je to mnohem silnější, s ostatními se nezastaví, a rychlý vzestup v cestě maximální pevnost, oni nepotřebují, aby způsobit smrt, více než několik minut, nebo déle. Bolest trvá několik hodin a často je nesnesitelný. Pacient se probouzí v studený pot, pocit slabosti a bázlivosti, soustružení, hledá pro pohodlné pozici. Pacient, který má akutní infarkt myokardu nechce ležet. Následující problémy mohou nastat samostatně nebo v kombinaci: mírná bolest hlavy, synkopa, dušnost, orthopnea, kašel. dušnost, nevolnost nebo zvracení a plynatostí.

Bezbolestná akutní infarkt myokardu byl 5-15 ° / o případů, bolest je nepřítomen nebo malý a skrytý okamžitým došlo komplikací, viditelné akutní plicní edém, nebo rychlý srdeční poškození, výrazné slabosti, šok, synkopa, nebo mozkové trombózy.

Známky srdečního infarktu (akutní infarkt myokardu)

Fyzické příznaky jsou velmi odlišné, a zjevné klinické příznaky síla útoku není příliš jistě v korelaci s dobou trvání a lokalizaci akutního infarktu myokardu.

Shock byl popsán v případech, kdy krevní tlak pod 80 mm Hg (nebo vyšší, pokud je hypertenze) bledá tvář barva, duševní deprese, studený a lepkavý kůže, periferní cyanóza, tachykardie nebo bradykardie a slabý puls. Šok nastane jen v těžkých útocích akutního infarktu myokardu v 8-14% případů. Chcete-li šoku pochází především z důvodu bolesti, spíše než hemodynamických účinků infarkty, viditelné zlepšení dochází během 30-60 minut po uvolnění bolesti a předepsané kyslíku.

V těžkých útocích z akutního infarktu myokardu jsou první a druhé srdeční ozva oslabena, často vágní. Často je zrychlený rytmus a křečové žíly v krku. Obraz je ovládán akutní plicní edém a městnavé postupující poškození. Pro snadné nalezení útok během vyšetření je normální nebo snížené intenzity prvního tónu nebo nízký systolický krevní tlak.

Teplota není v akutní infarkt myokardu, stejně jako při delším šoku. To obvykle roste na 37,8 a 39,4 ° C (100-103 ° F) zřídka až 40,6 ° C (105 ° F) během 24 hodin a je držen 3-7 dny.

Laboratorní nálezy akutního infarktu myokardu jsou: leukocytóza je 10-20000 leukocyty. Obvykle se vyskytuje na druhý den, a zmizí po týdnu. Útok je normální rychlost sedimentace, zvýšení druhý nebo třetí den, a zůstal zvýšené 1-3 týdny. SGOT činnost se zvyšuje v prvních 6-12 hodin, má nejvyšší bod v 24 až 48 hodina a vrací se do normálu do 3-5 dnů. Hladiny laktátu zůstává zvýšená 5-7 dny. Standardní testy jsou možné v některých institucích.

EKG útoku srdeční (akutní infarkt myokardu)

EKG změny akutního infarktu myokardu, nejsou v dobré korelaci s objemem klinického obrazu zdvihu. Charakteristika obraz se skládá z konkrétních změnách, které projdou stereotypní "evoluce" během několika týdnů. V akutním infarktem myokardu útoku dochází k elevaci o ST segmentu a T vlny a abnormální Q vlny, později ST segmentu se vrátí na své místo, a vlna T se stává symetrické inverzní. Správná diagnóza ofacute infarkt myokardu na základě EKG může být řešen pouze v přítomnosti všech tří změn. Sériový STT segmenty jsou samy o sobě dostatečná, ale nikoli s diagnostickou pohledu. Naštěstí charakteristické změny v případě, že je levého Tawarova, nebo když předchozí infarkt ECG neustále změnil. I v těchto případech, je-li EKG vzít brzy, v útoku, často viděn změny v segmentu ST.

Komplikace infarktu (akutní infarkt myokardu)

Městnavé srdeční poškození a nárazům vyskytují v útoku a mrtvice se může vyvinout zákeřně nebo náhle s arytmií nebo plicní embolie. Každý den by se mělo zacházet distenzi krčních žil, rychlý rytmus, hluk mitrální regurgitace, abnormální Pulsace srdce, citlivé a bolestivé zvětšení jater a sakrální edém.

Pokud nedáte antikoagulancia, v 10-20% případů v důsledku fleabite nohy nebo pánevní žíly vede k plicní embolii. To je charakteristické pro akutní a rekonvalescentní stavu.

Arytmie dochází po akutním infarktu myokardu, a je považován za příčinou úmrtí v 40% pacientů. Mechanismus se skládá z jedné srdeční zástavu nebo fibrilaci komory, které se vyskytují po šoku nebo poškození srdce, a později je tendence být primární příčinou. Kontinuální monitoring odhalil přítomnost komorové tachykardie, kompletní AV blok a jiných méně závažných arytmií. Komorové předčasné údery často vedou k daleko závažnějším arytmií a později, nebo sekundární, ale ne brzy nebo primární fibrilace komor. Je důležité si uvědomit, čas arytmie, aby se zahájit terapii.

Cévní změny mohou nastat v důsledku poklesu krevního tlaku generovaného infarktu myokardu nebo embolie došlo kvůli nástěnné trombu. Rada bere na EKG u všech pacientů s cévní mozkové změny.

Akutní infarkt myokardu recidivě v 5% pacientů, nebo se projevuje prodlouženou stav infarktu počítání celou první útok. Ruptura srdce není běžné. Dojde-li k ní, a to obvykle děje v průběhu prvního týdne.

Perforace mezikomorové přepážky v akutním infarktu myokardu je velmi vzácný. Je charakterizována náhlým vzhled hlasitý a hrubý systolického hluku a akutní poškození myokardu. To je třeba odlišit od mitrální nedostatečnosti způsobené myokardu nebo papilární svalové dysfunkce. Oba vést k srdečnímu poškození a vyžadovat chirurgický zákrok na srdci. Dříve potřeboval stabilizovat stav pacienta během několika týdnů nebo měsíců, a udělat pravý a levý srdeční katetrizaci, které by mohly prokázat významné hemodynamické změny.

Brzy v rekonvalescenci po komorové aneurysms se vyskytuje a periferní arteriální embolie. Přibližně 20% pacientů akutního infarktu myokardu vyvinout nějaký druh výdutě, nebo akinesis levé komory, které jsou klinicky rozpoznán abnormálními paradoxní Precordial pulsací. Některé z těchto pacientů přicházejí do stavu žáruvzdorných poškození srdce a jen pomoci se skládá z chirurgického zákroku.

Ramenní ruky syndrom se vyskytuje po delší imobilizace ramene a rameno způsobené "reflexní sympatické dystrofii". Jsou zřídka lze zabránit. Brzy bolest nad poškozeným rameno doprovázen bolestí rukou, otoky a slabost rukou a nadměrném pocení nebo snížené. Pokud stav šoku přetrvává, oligurie, anurie a tubulární nekróza.

Prognóza pro srdeční infarkt (akutní infarkt myokardu)

Celková úmrtnost v průběhu prvního měsíce po akutním infarktu myokardu je přibližně 30%. Nejvíce úmrtí v prvních 12 hodinách. Klinicky závažné akutní infarkt myokardu pro plné využití vyžaduje 6-12 týdnů. Úmrtnost se zvyšuje s prodlouženou šoku, závažným srdečním selháním brzy, leukocytóza nad 25.000 s eozinofilií, horečka nad 40 ° C (104cF), nekontrolovaný diabetes mellitus, starší, již existující srdeční záchvat, zejména pokud jsou spojeny výše uvedené faktory. Plicní embolie, která není léčena antikoagulancii, pak arytmie stabilnější a delší myokardu zachována rovnováha, a během rychlé obnovy.

Dlouhodobé přežití závisí na schopnosti lékařské péče a přítomnost dalších chronických onemocnění. Kompletní klinické využití a EKG umožňuje 10-15 roky života. Pacienti s příznaky srdečního selhání, arytmie, angina zemře do 3-6 let.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Acute Myocardial Infarction - Heart Attack
Close