Mitrální chlopně

Mitrální chlopně

Mitral valve stenosis
Mitral valve stenosis

Mitrální chlopně je chronické revmatické choroby srdeční vede k jednomu nebo více útoků revmatické horečky, která vytváří tuhost a deformace srdečních chlopní. Výsledkem tohoto se odráží v stenózy a regurgitace, a někdy oba jsou. Mitrální chlopně byly postiženy v 50-60% případů, léze spojené mitrální a aortální chlopně jsou vyskytují v 20% případů, škody pouze aortální ventily v 10% případů. Trikuspidální ventily byli jen nemocní s mitrální a aortální chlopní a 10% případů. Plicní tepna ventily jsou zřídka ovlivněny.

Klinický obraz stenózou mitrální chlopně

Nejdříve znamení organického onemocnění na těžkou chlopenní srdeční šelest je vyjádřen, nicméně, je nejdříve údaje o významné hemodynamické chlopenní poškození při prohlídce nalezeny X-ray, fluoroskopie EKG. Tímto způsobem můžeme zjistit nejbližší zvýšení koronárního sinu. A pečlivé fyzikální nález může být velkým přínosem v diagnostice, pokud jde o onemocnění srdečních chlopní.

Postup u asymptomatických srdečních chlopní onemocnění:

Prevence stenózou mitrální chlopně

Obnova akutní revmatické horečky lze předcházet.

Vyvarujte se vystavení streptokokové infekce.

Stálá antibiotické profylaxe seřazena pacientů mladších 35 let a těch, kteří vědí, že byli vystaveni streptokokové infekce.

Rychlé a adekvátní léčba infekcí způsobených hemolytického streptokoka.

Pacienti by měli být stejně poradenství týkající se obnovy zubů, urogenitální trakt, možné chirurgie, atd.. Tímto způsobem je možné, aby se zabránilo bakteriémie a subakutní bakteriální endokarditida.

Obecná opatření pro stenózou mitrální chlopně

Pacient je nutné vysvětlit eventuální možnost snížené fyzické schopnosti později v životě. V průběhu studie, pacienti budou moci zjistit změny ve štítné žláze, pak může způsobit anémii, a arytmie, je nutné zachovat celkový zdravotní stav a prevenci obezity a nadměrné fyzické únavě.

Více než 75% pacientů s mitrální stenózou byly ženy, které byly mladší než 45 let. I relativně malý stupeň zúžení se projevuje některými nálezy poslechového. Pokud je ventil je zúžen méně než 1,5 cm u pacientů s dušností a obtěžovat. Krátký diastolický interval, během tachykardie se odráží v nedostatku komorové plnění. Proto je srdeční výdej menší, a krev odebraná v atriu, plicních žil a kapilár. Takže tam je konstantní překrvení plic, a příznaky jsou výraznější. Vleže v noci vede k dalšímu zvýšení krevního objemu v plicích, paroxysmální noční dušnost, nebo na pocení tekutiny v plicních sklípků a akutní plicní edém. To může také se vyskytovat v těžké plicní kongescí v důsledku akutní zánět průdušek nebo akutní respirační infekcí, vzhledem k výskytu subakutní bakteriální endokarditidy nebo akutní revmatické Carditis. Jako výsledek dlouhodobé udržování plicní žilního tlaku vede k otevření anastomózy plicních a bronchiálních žil ve formě bronchiálních podslizničními varixů.

Padesát až 80% pacientů má paroxysmální nebo chronické fibrilace síní, které mohou urychlit výskyt dušnosti a plicní edém. V důsledku trombu v levé síni Dvacet až 30% pacientů v pozdějším období mají intelektuální, viscerální a periferních tepen.

V 40-50% pacientů došlo k rozvoji pravé komory srdeční dilataci a dekompenzaci. To vede k typickým příznaky pravé srdeční dekompenzace.

U některých pacientů se dosud neznámých důvodů plicní arterioly škrtit snížit, a tímto způsobem se zvyšuje se tlak v plicní tepně a urychluje vývoj pravé srdeční dekompenzace. Tito pacienti mají snadný dušnost, protože jsou kvůli méně výrazné srdeční výdej zvyklí na velkou únavu a slabost na námaze.

Léčba stenózou mitrální chlopně

Uzavřená valvulotome mitrální chlopně se doporučuje pouze v případech, kdy jsou příznaky způsobeny mechanickým obstrukcí mitrální chlopně a ne kvůli mitrální nedostatečnosti. Mitrální chlopně je indikována v případech stenózy a regurgitace. Pokud se objeví příznaky mitrální stenózy bez hluku systolického je těžké uvěřit, že existují známky mitrální regurgitace. Na EKG byl vysoký krevní tlak a aortální chlopně léze doprovázeno příznaky hypertrofie levé komory, ale pokud v případě mitrální stenózy mají stejné příznaky. Nicméně, jestliže v horní části srdce je mírné systolický šelest, diagnóza závisí na výkladu celkových zjištění.

Speciální diagnostické analýza může být užitečné v těžkých případech. Patří k nim: angio-kardiografie, barvivo ředění křivka, levá srdeční katetrizace a levé srdeční komory křivka tracer nebo selhání levé srdeční komory. Chirurgická intervence je indikována pro středně těžké případy, kdy existuje pouze světlo námahová dušnost a únava. To je proto, že příčinou mitrální stenózy je velmi odlišné, a proto významný úmrtnosti (3-5%), stejně jako četnost znovuvytvoření stenózy.

Prognóza pro stenózou mitrální chlopně

Opakované revmatická horečka může kdykoli způsobit fatální srdeční dekompenzace. Neustálá hrozba se projevuje v možnosti rozvoje bakteriální endokarditidy.

Obecně platí, že u pacientů s těžkým mitrální stenózou umírá přetrvávající srdeční selhání, ve třicátých a čtyřicátých letech, a po dlouhé době všeobecné neschopnosti.


Omlouváme se za případné pravopisné chyby. Tato stránka je přeložena z "healtcare-center.blogspot" - Mitral valve stenosis
Close